Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!

07.FEBRUARIE.2019
Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!

Categorie: Rețete Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Nu este un lucru dificil să pui laptele la fiert. Cu toate acestea, mulți dintre noi obișnuim să uităm de el și să ne confruntăm cu o situație nu tocmai

plăcută. Într-o secundă de neatenție, laptele poate da în foc. Motivul? Apa se evaporă din lapte, iar aburul rezultat începe să se ridice la suprafață, ca și grăsimile din lapte, de altfel. Stratul de grăsimi împiedică aburul să se ridice, acesta din urmă ridicându-se odată cu laptele. Prin urmare, suntem nevoiți să supraveghem cu atenție laptele. Există însă și o metodă mai simplă pentru a nu da laptele în foc.

Pune o lingură de lemn peste vasul cu lapte.
O lingură de lemn pusă deasupra vasului în care fierbe laptele ne poate salva. În spuma din apa care fierbe, bulele sunt pline cu abur, nu cu aer. Dacă bula atinge orice are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, aburul se va condensa imediat, iar aceasta sparge bula.

Loading...

Puteți observa acest efect suflând pe spuma care fierbe. Presupunând că respirația voastră are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, veți vedea cum spuma se retrage. Astfel, lingura de lemn va sparge bulele pur și simplu prin faptul că este rece (sau cel puțin mai rece de 100 C).

Trucul e valabil și atunci când fierbem apă, ciorbe sau diverse alimente precum paste etc. Lingura de metal nu are același efect! Din nou, lingura poate avea sau nu un efect semnificativ, în funcție de cât de repede se încălzește. Se presupune că lingurile de metal nu au acest efect, deoarece se încălzesc prea repede.

Un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient. Ne face viața mai ușoară în bucătărie, iar gătitul poate deveni o adevărată bucurie.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.