Aplica

Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!

Trucul care te ajută să nu mai dai laptele în foc!

Nu este un lucru dificil să pui laptele la fiert. Cu toate acestea, mulți dintre noi obișnuim să uităm de el și să ne confruntăm cu o situație nu tocmai

plăcută. Într-o secundă de neatenție, laptele poate da în foc. Motivul? Apa se evaporă din lapte, iar aburul rezultat începe să se ridice la suprafață, ca și grăsimile din lapte, de altfel. Stratul de grăsimi împiedică aburul să se ridice, acesta din urmă ridicându-se odată cu laptele. Prin urmare, suntem nevoiți să supraveghem cu atenție laptele. Există însă și o metodă mai simplă pentru a nu da laptele în foc.

Pune o lingură de lemn peste vasul cu lapte.
O lingură de lemn pusă deasupra vasului în care fierbe laptele ne poate salva. În spuma din apa care fierbe, bulele sunt pline cu abur, nu cu aer. Dacă bula atinge orice are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, aburul se va condensa imediat, iar aceasta sparge bula.

Puteți observa acest efect suflând pe spuma care fierbe. Presupunând că respirația voastră are o temperatură mai mică de 100 grade Celsius, veți vedea cum spuma se retrage. Astfel, lingura de lemn va sparge bulele pur și simplu prin faptul că este rece (sau cel puțin mai rece de 100 C).

Trucul e valabil și atunci când fierbem apă, ciorbe sau diverse alimente precum paste etc. Lingura de metal nu are același efect! Din nou, lingura poate avea sau nu un efect semnificativ, în funcție de cât de repede se încălzește. Se presupune că lingurile de metal nu au acest efect, deoarece se încălzesc prea repede.

Un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient. Ne face viața mai ușoară în bucătărie, iar gătitul poate deveni o adevărată bucurie.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!