Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi!

Tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi!

Deși nu este prea sănătos în exces, zahărul face parte din plăcerile vinovate ale vieții. Toate tipurile de zahăr au aceeași menire, și anume, de a

îndulci un preparat, însă fiecare tip în parte este diferit. Iată câteva tipuri de zahăr pe care trebuie să le știi, pentru preparate reușite și delicioase : Zahărul bucăți Fabricat în bucăți de diverse mărimi, el se obține prin cristalizarea unui sirop pur și este cel mai pur dintre toate tipurile de zahăr. Îl poți folosi la prăjituri, la prepararea de sirop și de caramel. Zahărul tos (cristalizat).

Îl găsești în mod obișnuit la orice magazin. Îl recunoști după grăunțele fine, neregulate și separate între ele. Zahărul tos se folosește la prepararea dulcețurilor, a jeleurilor și a piureurilor de fructe. Un mic secret: el mai poate înlocui făina, pentru a tapeta o formă de prăjitură unsă înainte cu unt.

Zahărul praf (glace)

Este zahărul cristalizat, redus la stadiul de pudră foarte fină. Pentru a nu se lipi și pentru a-și păstra aspectul făinos, i se adaugă, de regulă, puțin amidon. Se folosește la pudrarea prăjiturilor, sufleurilor, înainte de a fi introduse în cuptor, să se caramelizeze.

Sfaturi: - diluează-l cu puțina apă pentru a obține o glazură suplă și transparentă, ideală pentru a decora prăjiturile; - amestecat cu albuș de ou bătut spumă și câteva picături de lămâie, se transformă în bezea și se întărește la răcire.

Zahărul candel

Obținut prin cristalizarea unui sirop de mare puritate, zahărul candel are aspectul unor cristale mari, dure și transparente. Îl poți consuma ca atare, pe post de bomboane, sau îl poți folosi la îndulcirea vinului fiert și a grogului, pentru un gust deosebit.

Zahărul gelifiant

Este îmbogățit cu pectină de fructe și acid citric. Scurtează timpul de fierbere a dulcețurilor și a gemurilor, păstrând o savoare naturală a fructelor.

Zahărul aromatizat

Cu vanilie, scorțișoară sau suc de portocală și lămâie, acesta sporește savoarea dulciurilor făcute din griş sau orez, umpluturii diverselor prăjituri, cremelor.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit