Deliciu de post din gastronomia turcească – descoperă rețeta originală de Imam Baialdî

Deliciu de post din gastronomia turcească – descoperă rețeta originală de Imam Baialdî
Se spune că fiecare imam adoră acest fel de mâncare specific bucătăriei turcești. La fel de plăcut este însă și în mănăstirile românești, mai ales

în perioada de post. Adu această rețetă simplă, dar delicioasă și pe masa ta! Imam Baialdî nu este doar un fel de mâncare din gastronomia turcească foarte delicios care se prepară extrem de repede și de ușor, ci este şi unul care nu îngrașă. Pentru a prepara acest fel de mâncare nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci doar de legume care sunt la îndemâna oricui. Iată ce ingrediente îți trebuie:

– 1,5 kg vinete coapte şi lungi

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 1 ţelină

– 2 ardei grași

– 3 căpățâni de ustoroi

– 1 pătrunjel

– 3 linguri de varză tocată

– 1 kg de roșii

– 1 ardei iute (opțional)

– 200 ml ulei de măsline

– sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Primul pas pentru a pregăti acest deliciu islamic este să tai cozile de la vinetele coapte și să le crestezi puțin, pentru ca apoi să le presari cu sare și să le pui puțin la opărit. După câteva minute, scoate-le de pe foc și pune-le între 2 funduri de lemn, pentru a se scurge zeama.

Acum, a venit momentul să pregătești umplutura: toacă mărunt morcovii, ceapa, țelina, ardeii, pătrunjelul și varza, pe care apoi călește-le pentru câteva minute. Pune vinetele în tavă și umple-le cu usturoiul (cățeii tăiați în două) și cu amestecul pe care l-ai pregătit. Deasupra, presară sare și piper după gust.

Roșiile se curăță de coajă și se dau prin sită. Acest sos se toarnă peste vinetele umplute, adăugând uleiul de măsline rămas și ardeiul iute tocat. Acoperă tava și las-o la cuptor pentru 30 de minute.

Lasă-l Imam Baialdî-ul la răcit puțin și...poftă bună cu vin roșu!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.