Cum să-ți găsești fericirea adevărată, renunțând la ceea ce te ține în loc

Cupluri AUTOR: Andreea Inea FOTO: unsplash.com

Fericirea adevărată stă în ceea ce facem și în alegerile noastre

Fericirea adevărată stă în ceea ce facem și în alegerile noastre. Cu toții ne dorim o stare de bine constantă, dar ce facem pentru a o avea? Pe de altă parte, ce se întâmplă atunci când orice am face, parcă fericirea fuge de noi? Vedem uneori oameni care, chiar dacă au nenumărate probleme, își găsesc puterea să le înfrunte cu un zâmbet sincer pe față. Aceștia au renunțat la 5 lucruri care ne țin pe mulți dintre noi într-o zonă cel puțin gri.

 

1. Așteptările celorlalți. Încă din copilărie ne ghidăm pașii după așteptările celor apropiați și odată cu trecerea anilor, ne raportăm la un număr din ce în ce mai mare. Astfel nu mai găsim timpul pentru a descoperi ce ne face pe noi înșine fericiți. Trebuie înțeles că ei sunt responsabili pentru propriile vieți, așa cum noi suntem pentru ale noastre.

2. Fuga după perfecțiune. Căutăm constant un job mai bun, un salariu mai mare, o reputație, o familie minunată, o casă ca-n povești. Ajungem să fim într-o continuă competiție și uităm să ne mai concentrăm asupra propriei persoane. Tot aici intră și teama de eșec, pe care ar fi bine să o lăsăm la o parte, deoarece doar ieșind din zona de confort putem crește. Câte o pauză de introspecție nu strică!

3. Lăsăm trecutul să ne rănească. Trecutul ar trebui să rămână acolo unde îi este locul – în trecut, nu în prezent. Învață din ce s-a întâmplat, apoi iartă-te pentru orice ai făcut și iartă-i și pe cei care ți-au greșit, pentru a putea merge pe drumul fericirii liberă, fără o povară atât de grea și inutilă, în același timp.

4. Oamenii pesimiști, cu obiceiuri toxice. Alături de astfel de oameni nu putem fi fericiți și nici pe ei nu îi putem ajuta, deoarece este responsabilitatea lor, a nimănui altcuiva. Trebuie să ne înconjurăm de oameni așa cum ne dorim noi înșine să fim.

5. Scuzele. Este mult mai simplu să ne găsim scuze sau să dăm vina pe altcineva, decât să aducem o schimbare în viața noastră. E momentul să trecem și la acțiune!

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  8
VOTURI
2057
5.00
SHARE
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
-30%
Curs de inițiere în Feng Shui
0 VOTURI
63700 lei
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.