Transport gratuit peste 199 lei

Metode iedite de a slăbi cu ajutorul postului intermitent – partea II

Metode iedite de a slăbi cu ajutorul postului intermitent – partea II

Poate că te confrunţi cu o serie de vicii, însă o singură zi de post negru va face minuni pentru corpul tău, te va face să-și recapeţi vitalitatea de

odinioară. Continuăm în acest articol să vorbim despre postul negru intermitent, o metodă de a ne menție corpul suplu și sănătos. Nutriționistul ZODIACOOL revine cu sfaturi importante pe această temă.

2. Postul negru timp de 16 ore

Postul pentru 16 ore pe zi, presupune ca persoana să mănânce de câte ori vrea și ce anume vrea (mai puțin dulciuri pe bază de zahăr) într-un interval de 8 ore. Aceasta se numește metoda 16:8 sau dieta Leangains.

În timpul dietei 16:8, bărbații pot respecta timpul de 16 ore fără mâncare în fiecare zi, iar femeile pot posti pentru 14 ore pe zi. Acest tip de post negru intermitent poate fi util pentru persoanele care au încercat deja postul de 12 ore, dar nu au avut niciun beneficiu.

În acest tip de post, oamenii își termină, de obicei masa de seară până la ora 20:00, apoi sar peste micul dejun de a doua zi, fără a mânca nimic până la prânz.

Un studiu realizat pe șoareci a demonstrat că limitarea intervalului de hrănire la 8 ore i-a protejat de obezitate, inflamație, diabet și boli hepatice, chiar și atunci când au consumat același număr total de calorii ca șoarecii care au mâncat ori de câte ori și-au dorit.

3. Postul negru de 2 zile pe săptămână

Oamenii care urmează dieta 5:2 mănâncă cantități standard de hrană sănătoasă timp de 5 zile și reduc aportul de calorii pe celelalte două zile.

În timpul celor două zile de post negru, bărbații consumă în general 600 de calorii, iar femeile consumă aproximativ 500 de calorii.

De obicei, oamenii își separă zilele de post negru într-o săptămână. De exemplu, aceștia pot repeta postul negru în zilele de luni și joi și pot mânca în mod normal în celelalte zile. Ar trebui să existe cel puțin o zi fără post între zilele de repaus.

Există cercetări privind dieta 5:2, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de dieta rapidă. Un studiu care a implicat 107 femei supraponderale sau obeze a constatat că restricționarea caloriilor de două ori pe săptămână și restricționarea calorică continuă au condus la o pierdere similară în greutate.

De asemenea, studiul a constatat că această dietă a redus nivelul de insulină și a îmbunătățit sensibilitatea la insulină în rândul participanților.

Un studiu la scară mică a analizat efectele acestui stil de post pe 23 de femei supraponderale. Pe parcursul unui ciclu menstrual, femeile care au ținut această metodă de post, au pierdut 8 % din greutatea corporală totală. Cu toate acestea, aceste femei au revenit la greutatea normală după 5 zile de masă normală.

Atenție!

Indiferent de tipul postului intermitent, postul pentru perioade lungi de timp în care corpul este nepregătit poate fi problematic. Aceste forme de dietă ar putea să nu fie potrivite pentru toată lumea.

Dacă o persoană este predispusă la o alimentație dezordonată, aceste abordări pot exacerba relația lor nesănătoasă cu alimentele. Persoanele cu afecțiuni de sănătate, inclusiv diabetul, ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a încerca orice formă de post.

Sursa articol: medicalnewstoday.com

Viziteaza magazinul online