Consumul de cartofi – legumele cu puține calorii care te pot ajuta să slăbești
Cartofii (Solanum tuberosum) sunt tuberculii plantei cu acest nume, iar din punct de vedere alimentar, cea mai importantă parte a tuberculului este miezul. Miezul
cartofului are culori de la alb la galben spre portocaliu și este foarte bogat în amidon. Conține apă, oligoelemente (potasiu, magneziu, calciu) și vitamina C.
Cartofii fierți în coajă reprezintă forma de preparare termică ce păstrează cele mai multe calități terapeutice ale cartofului.
Valori nutriționale pentru 100 grame cartofi fierți:
Calorii: 87
Proteine: 1.9
Lipide: 0.1
Carbohidrați: 20.1
Fibre: 2
Valori nutrițioale pentru 100 grame piure de cartofi cu unt și lapte:
Calorii: 113
Proteine: 2
Lipide: 4.2
Carbohidrați: 16.9
Fibre: 1.5
Beneficiile cartofilor fierți în coajă și copți:
- combat tulburările de ritm cardiac, datorită aportului lor de potasiu și de magneziu;
- favorizează vindecarea infecțiilor urinare, ajutând la alcalinizarea urinei;
- combat constipația cronică, fiind bogați în fibre alimentare, reglează digestia și flora intestinală;
- previn îmbătrânirea prematură, grație pigmenților carotenoizi, vitaminelor și enzimelor;
- ajută la slăbit: înlătură senzația de foame, stimulează eliminarea reziduurilor din organism;
- ajută imunitatea în fața infecțiilor respiratorii sau celor urinare, prin substanțele antioxidante;
- contribuie la recăpătarea tonusului fizic, fiind foarte ușor de digerat și de asimilat;
- contribuie la sănătatea oaselor, prin conținutul de fier, fosfor, calciu, magneziu și zinc;
- susțin sănătatea inimii, prin fibrele, potasiul, vitamina C și vitamina B6 conținute;
- ajută în problemele cu somnul, mișcarea musculară și cu memoria, grație colinei;
- previn formarea de celule canceroase, întrucât au acid folic, care repară ADN-ul.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 24.11.2021
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!