Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Legenda și superstițiile degetului inelar – descoperă misterele verighetei din vechime

Legenda și superstițiile degetului inelar – descoperă misterele verighetei din vechime

Știm cu toții care este degetul pe care se poartă verigheta! Află care este motivul străvechi al acestui obicei. Potrivit legendelor chinezești, fiecare deget

reprezintă ceva legat de noi. Astfel, degetul mic reprezintă copiii, inelarul – partenerul de viață, degetul mijlociu – propria persoană, arătătorul – rudele, iar degetul mare – părinții. Ca un exercițiu de reprezentare a legendei și simbolisticii, așează față în față palmele, la distanță mică.

Unește vârfurile degetelor celor două mâini. Acum trebuie să încerci să distanșezi degetele.

Dacă încerci să distanțezi degetele mari, ținându-le unite pe celelalte, vei putea – simbolizând depărtarea de părinți ce se petrece la un moment dat.

Best seller

Unește înapoi degetele mari și depărtează arătătoarele. La fel, nu va fi foarte greu – reprezentând faptul că la un moment dat ne vom depărți de frați (surori/rude) deoarece și aceștie își vor face propriile familii. Fă la fel în cazul degetelor mici – copiii își vor lua zborul din sânul familiei.

În cazul inelarelor însă, distanța este extrem de mică – arătând că soții sunt meniți să rămână toată viața împreună. Simbolizând căsnicie, dragoste asumată și al familie, verigheta se poartă pe degetul inelar (al patrulea deget începând cu cel mare) de la mâna stângă, după cum bine știm cu toții.

Îți recomandăm

În primă fază, în timpul logodnei, inelul ce simbolizează dragoste se poartă pe inelarul mâinii drepte, iar din momentul căsătoriei se mută la mâna stângă. Multe persoane aleg să celebreze în aceeași zi și logodna, și căsătoria, motiv pentru care preotul pune prima dată inelul pe mâna dreaptă și apoi îl mută pe stânga.

Un motiv în plus pentru care locul nu este ales aleatoriu! Vechile tradiții spuneau că de la degetul inelar al mâinii stângi pornește vena iubirii, cea care ajunge direct la inimă.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Astfel, inelul ce simbolizează dragoste eternă este purtat cât mai aproape de inimă, ca o promisiune a celor două persoane că nu se vor despărți niciodată și că toată viața se vor iubi.

Viziteaza magazinul online