Cum să amenajezi grădina în stil Feng Shui. Plante, copaci, pomi fructiferi

Feng Shui AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: groupon.com, bellesprit.com, gardenofeaden.blogspot.ro

Plantele, copacii sunt elemente care îmbunătesc calitatea energiei din jur, astfel încât să avem viaţă reușită

O grădină amenajată frumos ne va face întotdeauna să ne simțim bine, datorită faptului că fiecare element din grădină va fi așezat la locul potrivit, astfel încât să favorizeze curgerea energiilor, armonia. Elementele din grădină nu trebuie doar să o înfrumusețeze ci să creeze și o atmosfera relaxantă.

 

Amenajarea grădinii în stil feng shui nu este un lucru costisitor, nu presupune cheltuieli majore, așa cum am fi tentați să credem.

În natură există 5 tipuri de energii care sunt comparate cu elementele naturale: lemn, apă, foc, metal și pământ. Cel mai puternic element din grădină este lemnul, reprezentat de flori, plante, copaci, arbuști și pomi fructiferi, care atrag energia creșterii și a dezvoltării, atât de necesară pentru a avea succes în viață.

gradină cu bun feng shui, tufe de flori și gazon

DE INTERES: Plante cu noroc la bani! Flori și plante de apartament cu bun Feng Shui

Plantele au capacitatea de a bloca energia negativă venită de la structurile vecine casei: acoperișuri ascuțite, stâlpi de telegraf, cimitir, colțurile caselor vecine etc. și se plantează corespunzător punctelor cardinale:

Plantele cu flori roșii, roz, violet, portocalii se plantează în Sud, Nord-Est și Sud-Vest: mușcate, gladiole, dalii, bujori, hortensii. Tot aici sunt de bun augur liliacul și magnolia, pentru a atrage energia romantismului, armonia.

Pentru sectorul de Sud-Vest sunt potriviți copacii în pereche, niciodată nu se plantează aici doar unul singur, pentru a nu bloca energia dragostei.

Pomii fructiferi ar trebui plantați în Sud, Sud-Est și în Est: piersici, vișini, pruni, meri, unde vor activa energia bogăției, prosperității și a sănătății. Tot aici se potrivesc mesteacănul, pinul și bambusul argintiu.

bamsușii sunt excelenți într-o grădină amenajată în stil feng shui

În zonele de Vest și Nord-Vest ale grădinii se potrivesc tufele de Mâna Maicii Domnului, iasomia, ienupăr, buxus și tuia pitici.

În sectorul de Nord sunt recomandate plantele cu flori de culoare albă și albastră: hortensia, clopoței, bună-dimineața, petunia.

Copacii se plantează la o distanță de minim 3-6 metri de casă, iar coronamentul lor se tunde periodic, pentru a nu umbri curtea mai mult decât trebuie.

În grădină trebuie să alterneze zonele cu umbră cu cele însorite, pentru a crea echilibru între energiile de tip yin și yang, feminin și masculin. De aceea, o grădină feng shui va avea întotdeauna atât copaci, cât și gazon, tufe cu flori.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,88  8
VOTURI
3074
4.88
SHARE
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
MAGAZIN ONLINE

Articole Recente

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.