Cum să amenajezi grădina în stil Feng Shui. Plante, copaci, pomi fructiferi

12.APRILIE.2018
Feng Shui AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: groupon.com, bellesprit.com, gardenofeaden.blogspot.ro
Plantele, copacii sunt elemente care îmbunătesc calitatea energiei din jur, astfel încât să avem viaţă reușită. O grădină amenajată frumos ne va face

întotdeauna să ne simțim bine, datorită faptului că fiecare element din grădină va fi așezat la locul potrivit, astfel încât să favorizeze curgerea energiilor, armonia. Elementele din grădină nu trebuie doar să o înfrumusețeze ci să creeze și o atmosfera relaxantă. Amenajarea grădinii în stil feng shui nu este un lucru costisitor, nu presupune cheltuieli majore, așa cum am fi tentați să credem.

În natură există 5 tipuri de energii care sunt comparate cu elementele naturale: lemn, apă, foc, metal și pământ. Cel mai puternic element din grădină este lemnul, reprezentat de flori, plante, copaci, arbuști și pomi fructiferi, care atrag energia creșterii și a dezvoltării, atât de necesară pentru a avea succes în viață.

Loading...

gradină cu bun feng shui, tufe de flori și gazon

DE INTERES: Plante cu noroc la bani! Flori și plante de apartament cu bun Feng Shui

Plantele au capacitatea de a bloca energia negativă venită de la structurile vecine casei: acoperișuri ascuțite, stâlpi de telegraf, cimitir, colțurile caselor vecine etc. și se plantează corespunzător punctelor cardinale:

Plantele cu flori roșii, roz, violet, portocalii se plantează în Sud, Nord-Est și Sud-Vest: mușcate, gladiole, dalii, bujori, hortensii. Tot aici sunt de bun augur liliacul și magnolia, pentru a atrage energia romantismului, armonia.

Pentru sectorul de Sud-Vest sunt potriviți copacii în pereche, niciodată nu se plantează aici doar unul singur, pentru a nu bloca energia dragostei.

Pomii fructiferi ar trebui plantați în Sud, Sud-Est și în Est: piersici, vișini, pruni, meri, unde vor activa energia bogăției, prosperității și a sănătății. Tot aici se potrivesc mesteacănul, pinul și bambusul argintiu.

bamsușii sunt excelenți într-o grădină amenajată în stil feng shui

În zonele de Vest și Nord-Vest ale grădinii se potrivesc tufele de Mâna Maicii Domnului, iasomia, ienupăr, buxus și tuia pitici.

În sectorul de Nord sunt recomandate plantele cu flori de culoare albă și albastră: hortensia, clopoței, bună-dimineața, petunia.

Copacii se plantează la o distanță de minim 3-6 metri de casă, iar coronamentul lor se tunde periodic, pentru a nu umbri curtea mai mult decât trebuie.

În grădină trebuie să alterneze zonele cu umbră cu cele însorite, pentru a crea echilibru între energiile de tip yin și yang, feminin și masculin. De aceea, o grădină feng shui va avea întotdeauna atât copaci, cât și gazon, tufe cu flori.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,88  8
VOTURI
4682
4.88
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Horoscop 2019: PESTI horoscop DRAGOSTE, iubire, copii
Horoscop DRAGOSTE în 2019: 2019 asupra acestui capitol va acționa mai cu seamă. Încă din
Horoscop BERBEC BANI. Muncă și carieră pentru Berbec 2019
Horoscop BERBEC BANI în 2019: la nivelul locului de muncă, în 2019 se înregistrează cea mai
Locație Stele Zburătoare
Locația este un loc (zonă, sector) precis determinat. Locația poate fi o clădire încadrată pe

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.