Exercițiul care întinerește fața cu 3 ani!

Femei. Frumusețe AUTOR: Maria Poinescu FOTO: pexels.com
Studii recente în domeniu au demonstrat faptul că exercițiile faciale, făcute zilnic, redau pielii de pe față aspectul tânăr de altădată. Potrivit

doctorului Murad Alam, profesor de dermatologie la Universitatea Northwestern Feinberg, Școala de Medicină din Chicago, IL, exercițiile realizate periodic au tonifiat ușor mușchii faciali, îmbunătățind în timp aspectul general al feței. Doctorul Murad Alam a desfășurat împreună cu anumiți colegi un studiu pe această temă, pe un grup de 27 de femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani.

Participantele au fost învățate exerciții faciale dezvoltate de co-autorul studiului, Gary Sikorski, celebru în America pentru programul lui de Yoga Facial.

Exercițiul care întinerește

1. Deschide gura în formă literei O, cu buza superioară acoperind dinții și zâmbește din această postură a gurii, pentru a ridica pomeții. Apasă ușor cu arătătorul partea superioară a pomeților, chiar sub ochi, ridicând pomeții.
Relaxează mușchii, apoi coboară și ridică pomeții în mod repetat, dar menținând gura deschisă.

exercitii pentru intinerire

2. Zâmbește cu gură închisă cât de mult poți, pentru a ridica pomeții. Pune degetele în colțurile gurii, trage-le înspre pomeți, menținând poziția 20 de secunde. Repetă.

exercitii pentru intinerire

3. Zâmbește, pune-ți degetele pe tâmple și apasă ușor în timp ce strângi cât poți de tare din dinți. Rămâi așa vreme de zece secunde. Repetă.

Participantele au efectuat exercițiile faciale la domiciliu timp de 20 de săptămâni, realizându-le timp de 30 de minute zilnic în primele 8 săptămâni și timp de 30 de minute o dată la două zile pentru celelalte 12 săptămâni.
Rezultatul: cu 3 ani mai tinere!

În studiu, medicii dermatologi au folosit scala Merz-Carruthers de măsurare a îmbătrânirii, aceștia analizând 19 trăsături faciale la început, în săptămâna 8 și în săptămâna 20.

Coordonatorul proiectului, doctorul Murad Alam, a constatat că beneficiarele programului au arătat la final cu 3 ani mai tinere. Exercițiile efectuate au tonifiat ușor mușchii faciali, îmbunătățind aspectul general. Ele contractă și relaxează mușchii feței, stimulează fibroblastele și previn pierderea elasticității pielii.

Este ca și cum ai face fitness facial, pentru a-ți ajuta pielea să-și mențină flexibilitatea și să scapi de aspectul de ‘’față căzută’’.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4  1
VOT
503
4.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.