Etapele îmbătrânirii pielii. Tu știi care este vârsta pielii tale?

Etapele îmbătrânirii pielii. Tu știi care este vârsta pielii tale?

Deși procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni, nu toți suntem egali în fața îmbătrânirii. Unele persoane nu ȋși arată deloc vârsta biologică, iar altele sunt îmbătrânite

înainte de vreme. Motivul? Deteriorarea pielii îmbătrânite este cauzată de diminuarea naturală a funcțiilor vitale și de influența negativă a unor agenți aflați în exteriorul și în interiorul organismului.

În copilărie și adolescență, pielea este bine hidratată, elastică, fără riduri. Semne de îmbătrânire (riduri, pete şi chiar zone de pigmentare diferită a pielii) pot apărea încă de la 20 de ani.

De la 20 la 30 de ani

Este faza în care începe procesul de deteriorare al pielii. Scade gradul de hidratare al stratului cornos al epidermului, scade grosimea dermului, iar înnoirea celulară și activitatea fibroblastilor devin mai lente. Apar și primele riduri, iar elasticitatea pielii scade.
Este etapa în care se recomandă tratamentele de prevenire.

De la 30 la 40 de ani

Substanța intercelulară din epidermă își pierde calitățile, iar legătura conjunctivă devine din ce în ce mai slabă. În această fază, pielea produce mai puţin ulei în mod natural, ceea ce îi accentuează uscarea. Celulele se regenerează mai greu, ceea ce duce la o piele mai ternă. Pielea este mai opacă și mai puțin elastică, iar ridurile devin vizibile.
Acum, sunt necesare tratamentele de protecție și de îngrijire specifice.

De la 40 la 60 de ani

Dispariţia stratului de grăsime subcutanată, a hidratării pielii şi a efectelor nocive ale soarelui acumulate de-a rândul anilor duc la adâncirea ridurilor și liniilor de pe față și gât. Pielea este din ce în ce mai lipsită de energie și mai deshidratată.

Se urmează tratamentele de îngrijire și de protecție, iar în funcție de caz, ele trebuie să fie mai puternice.

După 60 de ani

Slăbirea puternică a legăturilor de colagen și elastină ale pielii duce la multiple imperfecțiuni. La această vârstă crește riscul daunelor provocate de expunerea la soare, ca urmare a scăderii numărului de melanocite. Femeile se pot confrunta cu fire de păr crescute în zonele tipice genului masculin - nări, bărbie, în jurul gurii.

Deși în această fază procesul de îmbătrânire nu mai poate fi oprit, evoluția lui poate fi încetinită cu tratamentele potrivite.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!