Etapele îmbătrânirii pielii. Tu știi care este vârsta pielii tale?

11.APRILIE.2019
Etapele îmbătrânirii pielii. Tu știi care este vârsta pielii tale?

Categorie: Femei. Frumusețe Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Deși procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni, nu toți suntem egali în fața îmbătrânirii. Unele persoane nu ȋși arată deloc vârsta biologică, iar altele sunt îmbătrânite

înainte de vreme. Motivul? Deteriorarea pielii îmbătrânite este cauzată de diminuarea naturală a funcțiilor vitale și de influența negativă a unor agenți aflați în exteriorul și în interiorul organismului.

În copilărie și adolescență, pielea este bine hidratată, elastică, fără riduri. Semne de îmbătrânire (riduri, pete şi chiar zone de pigmentare diferită a pielii) pot apărea încă de la 20 de ani.

De la 20 la 30 de ani

Este faza în care începe procesul de deteriorare al pielii. Scade gradul de hidratare al stratului cornos al epidermului, scade grosimea dermului, iar înnoirea celulară și activitatea fibroblastilor devin mai lente. Apar și primele riduri, iar elasticitatea pielii scade.
Este etapa în care se recomandă tratamentele de prevenire.

Loading...

De la 30 la 40 de ani

Substanța intercelulară din epidermă își pierde calitățile, iar legătura conjunctivă devine din ce în ce mai slabă. În această fază, pielea produce mai puţin ulei în mod natural, ceea ce îi accentuează uscarea. Celulele se regenerează mai greu, ceea ce duce la o piele mai ternă. Pielea este mai opacă și mai puțin elastică, iar ridurile devin vizibile.
Acum, sunt necesare tratamentele de protecție și de îngrijire specifice.

De la 40 la 60 de ani

Dispariţia stratului de grăsime subcutanată, a hidratării pielii şi a efectelor nocive ale soarelui acumulate de-a rândul anilor duc la adâncirea ridurilor și liniilor de pe față și gât. Pielea este din ce în ce mai lipsită de energie și mai deshidratată.

Se urmează tratamentele de îngrijire și de protecție, iar în funcție de caz, ele trebuie să fie mai puternice.

După 60 de ani

Slăbirea puternică a legăturilor de colagen și elastină ale pielii duce la multiple imperfecțiuni. La această vârstă crește riscul daunelor provocate de expunerea la soare, ca urmare a scăderii numărului de melanocite. Femeile se pot confrunta cu fire de păr crescute în zonele tipice genului masculin - nări, bărbie, în jurul gurii.

Deși în această fază procesul de îmbătrânire nu mai poate fi oprit, evoluția lui poate fi încetinită cu tratamentele potrivite.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.