Transport gratuit peste 180 lei

Semnificația planetelor în astrologie. Cum ne influențează planetele viața și personalitatea

Semnificația planetelor în astrologie. Cum ne influențează planetele viața și personalitatea
amulete norocoase

În astrologie, planetele joacă un rol foarte important, având fiecare o anumită personalitate, o semnificație și un mod specific în care ne influențează viața și acțiunile în călătoria lor prin cercul zodiacal, prin cele 12 case astrologice.

Cuprins:

Planete personale

Planetele personale sunt Soarele, Luna, Mercur, Venus și Marte. Acestea mai sunt numite și planete interioare sau planete rapide, adică au nevoie de cel mai puțin timp pentru a trece de la un semn zodiacal la altul.

Pentru Mercur, Venus și Marte, acest lucru este determinat de apropierea față de Soare.

Astrologii consideră că apropierea de Soare a unei planete în momentul nașterii determină gradul de influență pe care aceasta îl are asupra personalității tale și asupra astrogramei personale.

Soarele

Cuvinte cheie: cine suntem, leadership, identitate personală, conștiința de sine, încredere, creativitate, masculinitate.

Soarele simbolizează personalitatea noastră, identitatea, conștiința, încrederea în sine, ceea ce ne face unici și modul creativ prin care arătăm lumii aceste lucruri.

Chiar dacă nu este o planetă în sensul general al cuvântului, ci o stea, în Astrologie, ca și în Sistemul Solar, Soarele joacă un rol central, este cel care dă viață și cel care, prin poziția lui atunci când te naști, determină semnul tău zodiacal și felul în care ne punem în lumină față de ceilalți. Dorința noastră ca oameni este de a ne diferenția de cei din jur, de a ne exprima personalitatea într-un mod cât mai unic. Raportat la poziția în momentul nașterii, Soarele ne ajută să oferim o notă personală oricărei experiențe de viață, conturând uneori o realitate alternativă pe care este posibil să o înțelegem doar superficial.

Soarele = cine suntem

Luna

Cuvinte cheie: instincte, comportamente, obiceiuri, memorie, intuiție, feminitate.

Luna exprimă reacțiile noastre de zi cu zi, în situațiile cunoscute oricărui om, instinctele noastre, subconștientul. Poziția lunii în horoscop determină nevoile emoționale și felul în care noi reacționăm la schimbările sociale și în relații. Luna simbolizează maternitatea și nevoia de siguranță, scoate la iveală copilul din noi atunci când suntem vulnerabili, ne ghidează în căutările noastre și ne amintește cât de mult depindem de cei din jur.

La fel ca și Soarele, Luna nu este o planetă. Luna este satelitul Pământului și este cel mai rapid corp ceresc dintre cele la care ne referim. Faza în care luna este atunci când te naști influențează o serie de trăsături comportamentale pe care le vei purta cu tine toată viața.

Mercur

Cuvinte cheie: comunicare, inteligență, tehnologie, informație, idei, afaceri, educație.

Dintre planetele personale, Mercur simbolizează gândirea, influențând disponibilitatea noastră de învățare și capacitățile de comunicare. Această planetă a minții este stăpână pe domenii precum educația, afacerile, ne ghidează prin tehnologie și ne ajută să găsim un mod personal prin care să ne exprimăm față de ceilalți. Mercur reprezintă abilitatea noastră de a teoretiza, identificând acțiuni repetitive, dar ne susține și în punerea în practică a celor învățate, într-un proces constant de schimburi, de intermedieri și adaptări. Din horoscopul unui nativ, poziția planetei Mercur ne va arăta modul în care acesta gândește, cum funcționează memoria sa, precum și valorile etice pe care le are în situațiile pe care trebuie să le rezolve.

Venus

Cuvinte cheie: dragoste, relații, atracție, armonie, profit, artă, plăcere.

Venus este planeta personală care ne poate dezvălui cum va arăta viața noastră amoroasă, ne ajută să ne înțelegem relațiile și de ce avem nevoie pentru a ne bucura, pentru a fi fericiți. Venus reprezintă plăcerea relațiilor, dragostea și grija față de anumite persoane din viața noastră, este dorința subconștientă de a căuta compania cuiva și voința noastră de lucra în acest sens. Valorile noastre personale sunt determinate de Venus, fie că este vorba de bani, de frumusețe sau dragoste. Dacă ne simțim sau nu bine în pielea noastră, dacă ne acceptăm felul de a fi sau nu, dacă ne dăm voie să ne bucurăm de fiecare zi și găsim frumosul în tot ce ne înconjoară, toate acestea sunt influențate de planeta Venus.

Marte

Cuvinte cheie: acțiune, pasiune, curaj, sex, dorință, agresivitate, competiție, conflict.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt care să rezume influența acestei planete personale asupra semnului nostru zodiacal, cuvântul ar fi acțiune. Marte reprezintă energia de care avem nevoie pentru a ne afirma și puterea de a lupta pentru ceea ce dorim să obținem. Simbolizează energia, acțiunea, curajul, pasiunea și competiția. Tot Marte, planeta puterii, poate scoate din noi tot ce e mai agresiv, primar și sălbatic, furia, frustrarea, mânia, departe de diplomația și tactul de care am putea avea nevoie în viața de zi cu zi.

Planetele personale sunt acele elemente ale horoscopului la care trebuie să ne uităm atunci când vrem să ne explicăm mai multe despre personalitatea noastră.

Planete sociale 

În astrologie, Jupiter și Saturn sunt cele două planete sociale, aflate atât în raza de acțiune a dimensiunii personale, cât și a celei colective, între planetele personale și cele transpersonale. Jupiter și Saturn sunt cele mai îndepărtate planete din Sistemul solar pe care le putem vedea cu ochiul liber de pe Pământ.

Jupiter

Marele Benefic Jupiter: Planeta dezvoltării personale și a norocului

Jupiter este a 5-a planetă de la Soare și este planeta socială care este asociată în astrologie cu norocul, cu dezvoltarea personală și înțelepciunea. Jupiter ne oferă energia necesară pentru a crește, pentru a ne dezvolta, pentru a căuta un scop mai înalt în viața noastră. Reprezintă abilitatea de a ne stabili propriile limite etice și influențează respectarea și încălcarea lor. La nivel personal, Jupiter indică unde vei găsi norocul, iar la nivel colectiv, inspiră sentimente de speranță, creștere și solidaritate de grup.

Jupiter ne ajută să ne depășim limitele, să ne facem curaj să descoperim ceea ce încă nu ne este cunoscut. Fizic, poate determina dorința de a călători, de a căuta frumusețea lumii, poate facilita sau descuraja planuri de călătorie, vacanțe, mutări. Puterea planetei Jupiter ne împinge și spre alte moduri de a descoperi lumea, ne ajută să nu rămânem blocați în monotonie, să explorăm dincolo de granițele stabilite de normele sociale și familiare. Cu Jupiter creștem și înflorim, noi și cei din jurul nostru. De aceea, Jupiter mai este numit și Marele Benefic.

Saturn

Marele malefic Saturn: Planeta structurii, a disciplinei și a limitelor

Saturn este energia comprimată a disciplinei, a limitării și a structurii. În opoziție cu energia de creștere a lui Jupiter, Saturn mai este cunoscut și ca Marele malefic, aducând cu el restricții, disciplina și responsabilitatea. În astrologie, poziția lui Saturn într-o astrogramă natală indică zonele în care  acea persoană trebuie să depună eforturi suplimentare, unde e nevoie de mai multă responsabilitate și unde ar trebui să-și impună autoritatea.
Planeta Saturn ne împuternicește să ne maturizăm, să respectăm regulile și legile, chiar și atunci când nu ne face plăcere. Cu toate acestea, astrologia modernă se axează mai puțin pe imaginea malefică a planetei și vede în Saturn un aliat puternic în procesul nostru de învățare, adaptare și responsabilizare. Planeta Saturn invită la o viață echilibrată, cu structuri solide care să ne permită să prosperăm.

Jupiter și Saturn sunt două planete mari, importante în astrologie, fiecare aducând cu ele influențe și lecții de viață. Este de datoria noastră să găsim echilibrul între două planete atât de diferite care, împreună, pot juca un rol important pentru bunăstarea noastră ca individ și ca grup.
 

Planete transpersonale

După planetele personale și planetele sociale, după distanța de la Soare, urmează planetele transpersonale sau, cum mai sunt numite, planetele colective. Planetele transpersonale sunt Uranus, Neptun și Pluto.

Planetele transpersonale, cunoscute și ca planete colective, planete de generație sau planete exterioare, sunt cele mai îndepărtate de Soare, cele mai lente, cele cărora le ia cel mai mult timp să străbată cercul zodiacal. Acest lucru face ca planetele transpersonale să fie responsabile de modelarea unor comportamente pentru generații întregi, influențând astfel în aceeași direcție toate persoanele dintr-un anumit deceniu, de exemplu. 
Termenul Transpersonal înseamnă, atunci când vorbim despre planete transpersonale, o experiență colectivă, un eveniment colectiv determinat de energiile planetare.

Planetele exterioare își manifestă energiile arhetipale și universal, dar și într-un mod personal. De exemplu, Uranus reprezintă progresul tehnologic, care poate fi benefic pentru noi ca societate, dar ne poate aduce și dezavantaje nouă ca ființe umane. Planetele transpersonale sunt responsabile pentru schimbarea colectivă și personală a societății, respectiv a individului, ca parte din comunitate.

Uranus

Uranus este planeta transpersonală care ne aduce puterea de a produce schimbări radicale în jurul nostru prin idei revoluționare, uneori chiar într-un mod violent. Uranus exprimă dorința de a zdruncina normele societății și reprezintă partea rebelă din noi, manifestată colectiv, alături de ceilalți. Această planetă transpersonală ne va îndemna să căutăm persoane care își doresc același lucru ca noi, care nu vor să accepte anumite situații și alături de care să încercăm să schimbăm sistemul. Partea negativă a lui Uranus este instabilitatea pe care o poate aduce. Poate determina reacții nervoase, așteptări nerealiste și gândire haotică.

Neptun

Neptun este planeta transpersonală a visătorilor. Este amăgitor și cu multă imaginație, este romantic și magic, ne face să fim altruiști și să iubim necondiționat, să ne exprimăm emoțiile prin artă. Pe de altă parte, Neptun ne poate aduce în situații în care să ne victimizăm prea mult, să ne mențină într-o stare de visare, deconectați de realitate. Planeta Neptun deschide porțile spiritualității, ne induce credința că avem un scop mai înalt în viață decât ceea ce face zi de zi, aduce credința într-o forță superioară, manifestată prin religie și spiritualitate.

Pluto

Chiar dacă a fost recent scoasă de pe lista planetelor, în astrologie, Pluto (sau Pluton) joacă un rol important pentru universul nostru. Pluto este motorul transformărilor, duce la schimbări totale și ne ajută să ne înțelegem cele mai profunde părți din noi înșine. Întâlnirea cu Pluto ne face să fim distructivi, să îmbunătățim radical lucrurile care ne afectează colectiv, să renunțăm la vechile obiceiuri care nu ne face bine și astfel să lăsăm să moară acea parte din noi care ne trage în jos, pentru a renaște în ceva mai bun. De asemenea, Pluto ne dă un sentiment de împăcare cu noi înșine și cu cei din jur, înțelegând că unele lucruri sunt determinate de o forță mai mare ca noi. 

Descoperind semnificațiile și particularitățile fiecărei planete, veți putea găsi explicații pentru multe dintre evenimentele din viața voastră de zi cu zi și veți înțelege mai ușor ce a determinat un anumit comportament.

Autor: Delia Elena, publicat la data 04.04.2024

Taguri: astrograma natala, data nasterii, mercur retrograd

Viziteaza magazinul online
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE O REDUCERE DE 10% ȘI HOROSCOPUL ZILNIC! Abonare newsletter
URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
Abonare newsletter
zodiacool.ro folosește cookies. Află mai multe din politica cookies, concursuri, politica de confidențialitate | Gestionează preferințe cookies
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii • 0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.