Despre mama-4 fraze pe care nicio mama nu ar trebui sa le spuna fiicelor

Despre mama-4 fraze pe care nicio mama nu ar trebui sa le spuna fiicelor
De multe ori, cuvinte dor mai tare decât o palmă și pot ajunge să afecteze pentru mult timp, mai ales dacă vin partea unei persoane de încredere.

Relația dintre mamă și fiică este cea mai importantă din familie, chiar dacă există și neînțelegeri. Asta se întâmplă dacă mama nu spune unele fraze, care pot afecta legătura dintre ele.

Fraze dureroase spuse de mame

1. „Ar trebui să înveți de la sora/ fratele/vecinul/colegul tău”

Comparațiile sunt nocive și afectează pe termen lung încrederea și respectul de sine, chiar dacă mama spune această frază cu cele mai nobile intenții, astfel încât să-și determine fiica să se dezvolte, să devină mai bună la ceea ce face.

Ar fi bine să realizeze că fiica sa nu este ea, că are propria personalitate, propriile dorințe și nevoi, cât și propriul destin. Este unică și perfectă așa cum este. Cu cât este împinsă să fie altcineva și să se comporte altfel decât îi dictează felul de a fi, cu atât relația cu ea se răcește.

2. „Ce va spune lumea?!”

Dependența de opinia altora limitează oportunitățile fiicei, făcând-o să-i fie frică să fie diferită de standardele convenționale. Rolul mamei este să își ajute fiica să se dezvolte, pentru că fără riscuri sau fără a încerca ceva nou, ea nu va evolua niciodată.

3. „M-am săturat de tine!”

Este normal să existe unele frustrări, supărări sau neînțelegeri, dar este foarte grav ca o mamă să îi spună asta fiicei sale.

4. „Oricum, nu poți să faci asta.”

Neîncrederea în propriii copii poate să le distrugă încrederea în forțele și abilitățile lor și să îi afecteze în viitor. Este foarte important ca părinții să își sprijine copiii, indiferent de vârsta acestora, chiar dacă simt că nu vor reuși.

Lista frazelor dureroase poate continua, dar cel mai important lucru de reținut este acesta: Iubiți-vă și aveți grijă unii pe alții!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.