Tradiții și obiceiuri de Blagovestenie sau Ziua Cucului

23.MARTIE.2019
Tradiții Românești AUTOR: Maria Poinescu FOTO: ganduridinierusalim.com
Situată aproape de echinocțiul de primăvară, pe 25 Martie, Buna Vestire este una dintre cele mai mari sărbători creștine. Descoperă ce nu trebuie făcut în

această zi. De Buna Vestire, Maica Domnului a primit de la Arhanghelul Mihail vestea că Îl va naște pe Iisus Hristos, Fiul Domnului. Totodată, în aceată zi se sărbătorește Ziua Cucului, fiind perioada în care păsările călătoare revin pe meleagurile noastre. Se spune că în această zi nu trebuie să simți foamea sau să fii fără bani asupra ta, cu atât mai mult dacă auzi cucul pentru prima dată în acest an.

În unele zone ale țării, atunci când auzi cucul cântând trebuie să arunci cu bani în direcția din care l-ai auzit.

Loading...

Există credință că dacă această pasăre cu puteri mistice a cântat din față, este semn bun și se anunță o vară cu noroc și cu multe rezultate bune. La polul opus, e semn de ghinion dacă se aude cântecul venind din stânga sau din spate. În plus, pe vremuri, fetele luau crenguța pe care stat cucul când a cântat și o puneau în apa în care se spălau, pentru a fi îndrăgite de feciori.

În această zi, nimeni nu trebuie să se certe, fiind o zi de mare veselie. În plus, nu se doarme prea mult, pentru a nu fi somnoros tot anul. Se mănâncă pește, pentru a fi „ca peștele-n apă”.

Nu se muncește de Buna Vestire, fiind o sărbătoare ce trebuie ținută cu sfințenie.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
461
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.