Tradiții și obiceiuri de Blagovestenie sau Ziua Cucului

Tradiții și obiceiuri de Blagovestenie sau Ziua Cucului

Situată aproape de echinocțiul de primăvară, pe 25 Martie, Buna Vestire este una dintre cele mai mari sărbători creștine. Descoperă ce nu trebuie făcut în

această zi. De Buna Vestire, Maica Domnului a primit de la Arhanghelul Mihail vestea că Îl va naște pe Iisus Hristos, Fiul Domnului. Totodată, în aceată zi se sărbătorește Ziua Cucului, fiind perioada în care păsările călătoare revin pe meleagurile noastre. Se spune că în această zi nu trebuie să simți foamea sau să fii fără bani asupra ta, cu atât mai mult dacă auzi cucul pentru prima dată în acest an.

În unele zone ale țării, atunci când auzi cucul cântând trebuie să arunci cu bani în direcția din care l-ai auzit.

Există credință că dacă această pasăre cu puteri mistice a cântat din față, este semn bun și se anunță o vară cu noroc și cu multe rezultate bune. La polul opus, e semn de ghinion dacă se aude cântecul venind din stânga sau din spate. În plus, pe vremuri, fetele luau crenguța pe care stat cucul când a cântat și o puneau în apa în care se spălau, pentru a fi îndrăgite de feciori.

În această zi, nimeni nu trebuie să se certe, fiind o zi de mare veselie. În plus, nu se doarme prea mult, pentru a nu fi somnoros tot anul. Se mănâncă pește, pentru a fi „ca peștele-n apă”.

Nu se muncește de Buna Vestire, fiind o sărbătoare ce trebuie ținută cu sfințenie.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!