Înduplecă soarele să îți aducă iubire, fericire și sănătate! Tradiții de 1 Martie

27.FEBRUARIE.2019
Înduplecă soarele să îți aducă iubire, fericire și sănătate! Tradiții de 1 Martie

Categorie: Traditii Romanesti Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:encrypted-tbn0.gstatic.com

Mărțișorul este simbolul primăverii, al bucuriei, al renașterii și începutului. Este o zi cu mare încărcătură energică, momentul potrivit pentru a

atrage norocul. Se spune că mărțișorul trebuie prins în piept sau legat cu nod strâns la încheietura mâinii înainte de răsărit, pe 1 Martie, pentru ca șnurul alb cu roșu să capete proprietăți magice. Ca simbolistică, albul reprezintă masculinitatea și rațiunea, iar roșul feminitatea, iubirea și bucuria de a trăi. Împletirea celor două simboluri sugerează perfecțiunea și reînnoirea ciclului vieții.

Sunt tradiții care spun că mărțișorul se poartă până pe 9 martie, pentru a atrage norocul și pentru ca toate anotimpurile să fie asemenea primăverii, cu speranță în suflet, căldură și optimism.

Mărțișorul apără de spiritele și forțele rele, cum ar fi deochiul, boala, oamenii negativi și împrejurările potrivnice.

De asemenea, dăruirea mărțisorului este un gest încărcat de misticism. Se spune că acesta trebuie dat cu inima curată doar acelor persoane la care ținem cu adevărat și nu să îl oferim din obligație. În acest mod, putem îndupleca soarele să ne ofere la rândul său fericire, iubire, sănătate și frumusețe pe tot parcursul anului.

Gestul bărbatului de a oferi un mărțișor femeii este un îndemn simbolic la pace, armonie și bună înțelegere.

În final, vă amintim că în ajunul zilei de 1 Martie se aleg Babele, care vor fi până pe 9 Martie, o altă perioadă încărcată de simbolism!

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.