Înduplecă soarele să îți aducă iubire, fericire și sănătate! Tradiții de 1 Martie

27.FEBRUARIE.2019
Tradiții Românești AUTOR: Andreea Inea FOTO: encrypted-tbn0.gstatic.com
Mărțișorul este simbolul primăverii, al bucuriei, al renașterii și începutului. Este o zi cu mare încărcătură energică, momentul potrivit pentru a

atrage norocul. Se spune că mărțișorul trebuie prins în piept sau legat cu nod strâns la încheietura mâinii înainte de răsărit, pe 1 Martie, pentru ca șnurul alb cu roșu să capete proprietăți magice. Ca simbolistică, albul reprezintă masculinitatea și rațiunea, iar roșul feminitatea, iubirea și bucuria de a trăi. Împletirea celor două simboluri sugerează perfecțiunea și reînnoirea ciclului vieții.

Sunt tradiții care spun că mărțișorul se poartă până pe 9 martie, pentru a atrage norocul și pentru ca toate anotimpurile să fie asemenea primăverii, cu speranță în suflet, căldură și optimism.

Loading...

Mărțișorul apără de spiritele și forțele rele, cum ar fi deochiul, boala, oamenii negativi și împrejurările potrivnice.

De asemenea, dăruirea mărțisorului este un gest încărcat de misticism. Se spune că acesta trebuie dat cu inima curată doar acelor persoane la care ținem cu adevărat și nu să îl oferim din obligație. În acest mod, putem îndupleca soarele să ne ofere la rândul său fericire, iubire, sănătate și frumusețe pe tot parcursul anului.

Gestul bărbatului de a oferi un mărțișor femeii este un îndemn simbolic la pace, armonie și bună înțelegere.

În final, vă amintim că în ajunul zilei de 1 Martie se aleg Babele, care vor fi până pe 9 Martie, o altă perioadă încărcată de simbolism!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  1
VOT
428
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.