Stomacul sănătos cu combinații alimentare potrivite se ține!

22.DECEMBRIE.2017
Stomacul sănătos cu combinații alimentare potrivite se ține!

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:i.dailymail.co.uk

Gospodinele se întrec în pregătirea bucatelor tradiționale, însă stomacul nu digeră orice. Stomacul este organul cel mai activ între orele 7 și 9

dimineața, atunci se servește micul dejun. Digestia începe în cavitatea bucală, de aceea este necesar să mestecăm bine mâncarea înainte de a o înghiți. Medicina chineză compară stomacul cu elementul pământ și își ia energia necesară din elementul foc al inimii.

Pentru a nu stinge focul digestiv este bine să nu consumăm apă plată sau acidulată, suc sau ceai în timpul mesei. Întotdeauna apa se bea la cel puțin 30 minute după masă. 

Este bine să respectăm cele 3 mese principale și 2 gustări pe zi și să evităm:

Loading...

- excesul de ceapă, usturoi. Se fierbe ceapa și usturoiul, apoi se scoate din mâncare, răcituri etc.
- consumul de citrice imediat după masă. Grefele și lămâile sunt de preferat portocalelor și se consumă ca gustare separată
- combinația tradițională din sarmale: orezul este carbohidrat și nu este compatibil cu carnea (proteină). Înlocuiește orezul cu ciuperci, care sunt compatibile cu carnea
- combinarea brânzeturilor cu roșii, pâine, pește sau carne. Mâncăm brânza separat
- friptura cu fasole, cartofi (amidonoase). Carnea se poate consuma doar cu legume (brocoli, conopidă, varză, spanac etc.)
- carnea în combinație cu grăsimile, de aceea atenție la carnea de porc grasă și la friptura cu untură! Ideal ar fi să consumăm carnea preparată la grătar
- salata de boeuf în combinație cu maioneză cu multe ouă. Carnea devine greu digerabilă în combinație cu oul și uleiul de la maioneză.

Mâncarea va fi digerată folosind combinații alimentare sănătoase. Vom preveni balonarea, arsurile și durerile de stomac, indigestia și vom bucura de energie.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.