Ofertă produse  cadou
Ofertă produse  cadou
Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

O inimă sănătoasă cu mei – cerealele bogate în fibre, cu 0 gluten

O inimă sănătoasă cu mei – cerealele bogate în fibre, cu 0 gluten

Meiul (Panicum miliaceum) este o cereală bogată în substanțe nutritive, folosită pe post de aliment dietetic, precum și în dieta persoanelor care nu pot tolera grâul,

datorită lipsei sale de gluten. Este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

Cum se consumă meiul

Meiul poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii. Se spală meiul, apoi se adaugă o parte mei la două părţi şi jumătate de apă fiartă sau supă. Atunci când începe să fiarbă, se reduce căldura, se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă la temperatură joasă timp de aproximativ 25 de minute.

Se poate adăuga mei fiert și răcit peste legumele preferate sau peste salate, cuburi de pui ori tofu copt, și poate fi o alternativă la orez cu legume sau piure de cartofi.

Viziteaza magazinul online