Aplica

Ce trebuie să știm despre balonarea excesivă și cum se poate preveni

Ce trebuie să știm despre balonarea excesivă și cum se poate preveni

Cauzele balonării sunt diferite, însă există câteva metode simple care o pot preveni. Balonarea este o dilatare a abdomenului din cauza gazelor de

fermentație din intestine.

DE INTERES: Asocierea elementelor mediului cu organele și influența asupra sănătății

Balonarea apare în urma digestiei, dar în unele cazuri, ea poate fi excesivă și dureroasă.

Feng Shui

Obiceiul prost de a înghiți mâncarea repede, pe nemestecate, este principala cauză a balonării, deoarece elimină etapa de digestie bucală și favorizează acumularea în intestine a unor cantități prea mari de produși de fermentație. Fermentația eliberează gaze în intestine, care ajung să dilate abdomenul până la apariția senzației de durere.

Un comportament adecvat în timpul mesei poate preveni balonarea. Acesta presupune să nu vorbim în timp ce mestecăm, pentru a evita să înghițim prea mult aer. Totuși, dacă acest lucru se întâmplă, se recomandă să râgâim, pentru a scoate aerul și a depresuriza stomacul.

Evitarea consumului excesiv de zaharuri și pâine ne va ajuta să ne menținem o digestie în paramentri normali și corpul suplu. În caz contrar, poate apărea balonarea cu crampe și flatulență urât mirositoare.

Femeile se pot confrunta cu balonarea în perioada premenstruală, ceea ce le predispune la durere abdominală de intensitate diferită, în funcție de stilul de viață al fiecăreia.

Mesele copioase suprasolicită sistemul digestiv, iar dacă se mai face și greșeala de a bea apă în timpul mesei, balonarea este ca și garantată. De aceea, ar fi bine să mâncăm puțin și des, iar apa să o bem cu o oră înainte sau după masă.

Chiar dacă este enervantă, balonarea nu trebuie considerată o boală decât în cazul în care devine excesivă și nu se rezolvă prin exerciții fizice, sau schimbarea obiceiurilor alimentare.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
euPlatesc
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!