Delicioși și sănătoși - mici de pește

Delicioși și sănătoși - mici de pește
Cine nu cunoaște nenumăratele moduri în care se gătește peștele? Prăjit, în ciorbă, la cuptor, pe grătar, dar cine s-ar fi gândit și la mici din

pește!? Ei bine, da! Există și sunt foarte ușor de făcut. Ai nevoie de: 1 kilogram de peşte alb fără oase (cod, pangasius sau crap), 2 căței de usturoi, 1 ceapă, zeama de la 1 lămâie, 1 legătură de pătrunjel, jumătate de ardei iute (sau boia de ardei iute) – nu e obligatoriu, dar potențează aromele, câteva frunze de mentă, 2 linguri pesmet, 1-2 linguri ulei de măsline, chimion, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Taie pește felii și lasă-l pentru câteva minute într-un bol cu apă, sare și zeama de la o lămâie. Aopi, se storc bine și se toacă la robotul de bucătărie (sau mașina de tocat), împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, menta, pesmetul, chimionul și orice alte mirodenii îți mai dorești. Ideal ar fi să ajungă ca o pastă (de exemplu, poate fi folosită funcția „pulbere” de la robotul de bucătărie). La final se adaugă uleiul, sarea și piperul după gust și se mai amestecă puțin pentru a se omogeniza.

Ulterior, se pune compoziția la rece pentru aproximativ o oră. După această perioadă, pot fi formați micii, având mâinile umede și puși pe un platou. Încinge grătarul sau tigaia antiaderentă și începe să-i prăjești la fel ca micii tradiționali. Atenție! Durează mult mai puțin timp până se coc!

Pot fi serviți cu muștar sau iaurt gras.

Poftă bună!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.