Vineri, 13! 4 lucruri inedite despre această zi „fatidică”

12.SEPTEMBRIE.2019
Vineri, 13! 4 lucruri inedite despre această zi „fatidică”

Categorie: Legende. Superstiții Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Multe lucruri se spun despre ziua de 13-ghinion, neplăceri și supărări. Dacă mai e și vineri deja ghinionul este la cote maxime. Lăsând superstiția puțin la o parte

încă sunt multe de spus despre vineri – 13! Iată 4 dintre cele mai interesante:

1. Dacă ți-e frică de ghinion și te sperie când ziua de 13 cade într-o vineri, află că în calendarul gregorian, vineri 13 apare în medie doar de 3 ori pe an. Pentru că uneori calculele matematice liniștesc, află că aceasta apare în medie o dată la fiecare 212.35 zile

2. Unele persoane sunt de părere că superstiția legată de ghinionul adus de vineri 13 nu este foarte veche, ele luând în calcul însemnările în limba engleză. Astfel, prima dată a scris despre ea Gioachino Rossini într-o biografie din 1869. Coincidență sau nu, el a murit într-o astfel de zi.

Loading...

Totuși, părerile legate de vechime sunt împărțite. O explicație are legătură cu numerologie, unde cifra 12 este considerată numărul perfect (12 luni, 12 triburi în Israel, 12 apostoli etc.), iar 13 vine să strice armonia.

Se spune că dacă așezi 13 oameni la o masă, unul va muri (cu trimitere la Cina cea de taină). Apoi, putem corela asta cu Vinerea neagră când a căzut Bursa, cu Vinerea mare din Săptămâna Patimilor, dar și cu alte evenimente fatidice din istorie.

3. Se spune ca tot o zi de vineri 13 a adus ghinionul asupra Cavalerilor Templeri. În Codul lui Da Vinci, Dan Brown spunea că regele Philip ar fi ordonat arestarea lor în această zi (13 octombrie 1307).

4. Există o fobie legată de această zi, iar studiile au arătat că doar în SUA sunt afectate între 17 și 21 de milioane de persoane.

Dacă este sau nu zi cu ghinion nu putem spune noi, dar să nu uităm că orice lucru nu e bun sau rău, e așa cum îl face gândul tău!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.