Vine, vine primăvara! Descoperă cea mai frumoasă legendă a curcubeului

08.APRILIE.2019
Vine, vine primăvara! Descoperă cea mai frumoasă legendă a curcubeului

Categorie: Legende. Superstiții Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Natura reînvie, viața prinde culoare și imaginația este în floare! În scurt timp, culorile vor prinde putere, iar noi vom fi desfătați pe deplin de primele

raze ale soarelui și de minunăția primului curcubeu. Cu toții știm că primăvara este simbolul vieții, al învierii, al oportunităților și al începuturilor pline de curaj și de culoare. Dar câți dintre noi cunoaștem legenda curcubeului, unul dintre primele semne ale trecerii de la sezonul rece la cel cald? Se spune că, demult, la începutul timpurilor, culorile au ajuns să se certe pe supremație

Fiecare dintre culori își dorea să fie prima în inima oamenilor, să fie considerată cea mai frumoasă și cea mai folositoare.

Loading...

Verdele a spus „Uitați-vă la iarbă, frunze, copaci. Sunt culoarea vieții și a speranței. Uitați-vă în jur și o să vedeți că sunt peste tot”.

Albastrul a spus: „Gândiți-vă la cer și la mare. Apa stă la baza vieții și fără mine nu ar exista cerul albastru. Fără mine nu ar exista viață, nu ar exista nimic!”

Galbenul a replicat voios: „Eu sunt luminos și cald, iar tu ești atât de serios! De fiecare dată când te uiți la o narcisă galbenă sau la o floarea-soarelui, zâmbești. Soarele, luna și stelele sunt galbene, frumusețea mea este atât de evidentă încât oricine mă vede, rămâne de-a dreptul uimit!”

A venit rândul Portocaliului să exclame: „Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase, ce dau putere. Morcovul, portocala și dovleacul au multe vitamine. Și atunci când portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumusețea mea este atât de evidentă încât toți se opresc să mă privească cu admirație și uimire.”

Atunci, Roșul a exclamat: „Eu sunt conducătorul întregii vieți! Sângele este roșu și sângele înseamnă viață! Eu sunt culoarea pasiunii și a iubirii!”

Violetul spuse: „Eu sunt culoarea imperială a regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine, deoarece eu sunt culoarea puterii și a înțelepciunii.”

În final, Indigoul a spus timid: „Cu greu mă observați, însă, deși sunt tăcut, fără mine nu ați fi nimic. Aveți nevoie de mine pentru echilibru, contrast și pentru liniște interioară.”

Cearta a continuat mult timp, fiecare culoare venind cu noi și noi argumente. La un moment dat, un fulger a luminat cerul și a început să plouă puternic. Cearta a fost înlocuită de frică, așa că toate culorile s-au îmbrățisat pentru a se proteja una pe cealaltă.

Atunci, Ploaia le-a spus „Voi, culorilor, sunteți atât de nesăbuite! Vă certați care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlalte. Nu înțelegeți că fiecare în parte a fost făcută cu un scop special, fiecare este unică și diferită? Luați-vă de mâini și urmați-mă!” Culorile au ascultat-o, iar Ploaia a continuat „De acum încolo, când plouă, fiecare dintre voi se va întinde de-a lungul cerului într-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al păcii și al speranței”.

Aceasta este povestea curcubeului și semnificația culorilor sale. În final, știai că acesta mai este numit și Brâul Cosmic, Brâul Pământului sau Brâul Maicii Domnului?

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.