Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Vine, vine primăvara! Descoperă cea mai frumoasă legendă a curcubeului

Vine, vine primăvara! Descoperă cea mai frumoasă legendă a curcubeului

Natura reînvie, viața prinde culoare și imaginația este în floare! În scurt timp, culorile vor prinde putere, iar noi vom fi desfătați pe deplin de primele

raze ale soarelui și de minunăția primului curcubeu. Cu toții știm că primăvara este simbolul vieții, al învierii, al oportunităților și al începuturilor pline de curaj și de culoare. Dar câți dintre noi cunoaștem legenda curcubeului, unul dintre primele semne ale trecerii de la sezonul rece la cel cald? Se spune că, demult, la începutul timpurilor, culorile au ajuns să se certe pe supremație

Fiecare dintre culori își dorea să fie prima în inima oamenilor, să fie considerată cea mai frumoasă și cea mai folositoare.

Best seller

Verdele a spus „Uitați-vă la iarbă, frunze, copaci. Sunt culoarea vieții și a speranței. Uitați-vă în jur și o să vedeți că sunt peste tot”.

Albastrul a spus: „Gândiți-vă la cer și la mare. Apa stă la baza vieții și fără mine nu ar exista cerul albastru. Fără mine nu ar exista viață, nu ar exista nimic!”

Galbenul a replicat voios: „Eu sunt luminos și cald, iar tu ești atât de serios! De fiecare dată când te uiți la o narcisă galbenă sau la o floarea-soarelui, zâmbești. Soarele, luna și stelele sunt galbene, frumusețea mea este atât de evidentă încât oricine mă vede, rămâne de-a dreptul uimit!”

Îți recomandăm

A venit rândul Portocaliului să exclame: „Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase, ce dau putere. Morcovul, portocala și dovleacul au multe vitamine. Și atunci când portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumusețea mea este atât de evidentă încât toți se opresc să mă privească cu admirație și uimire.”

Atunci, Roșul a exclamat: „Eu sunt conducătorul întregii vieți! Sângele este roșu și sângele înseamnă viață! Eu sunt culoarea pasiunii și a iubirii!”

Violetul spuse: „Eu sunt culoarea imperială a regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine, deoarece eu sunt culoarea puterii și a înțelepciunii.”

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

În final, Indigoul a spus timid: „Cu greu mă observați, însă, deși sunt tăcut, fără mine nu ați fi nimic. Aveți nevoie de mine pentru echilibru, contrast și pentru liniște interioară.”

Cearta a continuat mult timp, fiecare culoare venind cu noi și noi argumente. La un moment dat, un fulger a luminat cerul și a început să plouă puternic. Cearta a fost înlocuită de frică, așa că toate culorile s-au îmbrățisat pentru a se proteja una pe cealaltă.

Atunci, Ploaia le-a spus „Voi, culorilor, sunteți atât de nesăbuite! Vă certați care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlalte. Nu înțelegeți că fiecare în parte a fost făcută cu un scop special, fiecare este unică și diferită? Luați-vă de mâini și urmați-mă!” Culorile au ascultat-o, iar Ploaia a continuat „De acum încolo, când plouă, fiecare dintre voi se va întinde de-a lungul cerului într-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al păcii și al speranței”.

Aceasta este povestea curcubeului și semnificația culorilor sale. În final, știai că acesta mai este numit și Brâul Cosmic, Brâul Pământului sau Brâul Maicii Domnului?

Viziteaza magazinul online