Străvechi legende românești – descoperă semnificația fiecărei zile a săptămânii

04.IUNIE.2019
Străvechi legende românești – descoperă semnificația fiecărei zile a săptămânii
Legende. Superstiții AUTOR: Andreea Inea FOTO: pexels.com
Îți aduci aminte de Sfânta Vineri din poveștile copilăriei, care apărea ca o bătrânică blândă? Ei bine, nu doar ziua de vineri, ci fiecare zi a

săptămânii își are propria semnificație! Folclorul este bogat în legende excepționale, bazate pe credințe străvechi. Astăzi îți propunem să afli povestea zilelor săptămânii. Ziua de Luni este reprezentată de un bărbat, care are cheia celei dintâi porți a Cerului. Tot acest bărbat este cel care ne însoțește pe drumul parcurs în lumea de dincolo.

Ziua de Marți este de asemenea un bărbat, însă nu unul bun. De data aceasta vorbim despre o zi de prost augur, în care nimic nu se întâmplă așa cum plănuiești. În plus, nu e bine să pleci la drum într-o marți. Pe de altă parte, aceasta este ziua Sfântului Ilie și se ține post și rugăciune pentru dușmani.

Loading...

Ziua de Miercuri este reprezentată de o femeie și este una bună, cu energie solară și în care se postește pentru Maica Domnului.

Joi este bărbat și este o zi norocoasă, mai ales în ceea ce privește iubirea și căsnicia. Aceasta se bucură de protecția Sfântului Neculai.

Ziua de Vineri este una dintre cele mai încărcate din punct de vedere spiritual. Conform legendelor, aceasta este protejată de Sfânta Cruce dătătoare de viață, motiv pentru care se ține în post și rugăciune. În plus, Vineri este sora Duminicii.

Ziua de Sâmbătă este reprezentată printr-o femeie. Fiind cea mai nefastă zi, se oferă de pomană celor săraci, pentru sufletele celor ce nu mai sunt printre noi. Se spune că acum se deschid cerurile, iar sufletele celor dragi ne privesc. Nu se începe nimic în această zi și nu se pleacă la drum lung. Ziua se începe cu o cruce, pentru că există credința că „dracii toată săptămâna rod lanţurile iadului, iar sâmbăta doar într-o cruce se mai ţin”.

Ziua de Duminică încheie săptămâna în pace, bucurie, lumină și rugăciune. Vechile povești spun că Duminica este o femeie îmbrăcată în alb, ce locuiește într-un palat de aur, după apa Sâmbetei. Alte legende asociază această zi cu Maica Domnului, iar altele spun că Duminica este verișoară primară cu Soarele.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
201
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.