Cum să ai o căsnicie ca-n povești! Iată cele mai cunoscute superstiții

29.APRILIE.2019
Legende. Superstiții AUTOR: Maria Poinescu FOTO: pexels.com
Căsătoria este un pas important în viața fiecăruia dintre noi! Descoperă cele mai importante superstiții de nuntă pentru a atrage fericirea în viața de

familie. De-a lungul secolelor, au fost create numeroase superstiții pentru a asigura o viață de familie cu multă fericire și bunăstare.

Una dintre acestea spune că nu se fac nunți nici marțea, nici vinerea, așa cum nu e bine să se meargă în călătorii în aceste zile (căsnicia fiind văzută ca o călătorie). Motivele sunt simple – ziua de marți este guvernată de planeta Marte, ce aparține zeului Războiului.

Ziua de vineri este considerată a fi ziua în care spiritele rele au luat viață. Pe de altă parte, norvegienii preferă ziua de vineri pentru căsătorie, deoarece se crede că este una romantică, fiind guvernată de zeița Iubirii, Venus.

Loading...

O altă superstiție este legată de vremea din ziua nunții. Se spune că dacă plouă, noua familie va sta mereu sub semnul norocului și al bogăției. Cu toții știm că nu e bine ca mirele să vadă rochia iubitei sale înainte de nuntă, pentru că atrage ghinion. Pentru a atrage noroc, au loc bărbieritul (simbolic) mirelui și „gătitul” miresei, bineînțeles în case diferite.

Apropo de aranjatul miresei, ea trebuie să poarte în ziua nunții ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru, pentru a atrage belșugul și fericirea în familie.

Să nu uităm de furatul miresei la miezul nopții, care simbolizează stabilitatea în căsnicie și lupta pentru traiul comun.

Oricum ar fi nunta – cu sau fără superstiții – una dintre ele tot se respectă, voia bună și distracția mirilor și a nuntașilor!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
343
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.