Cum să ai o căsnicie ca-n povești! Iată cele mai cunoscute superstiții

Cum să ai o căsnicie ca-n povești! Iată cele mai cunoscute superstiții

Căsătoria este un pas important în viața fiecăruia dintre noi! Descoperă cele mai importante superstiții de nuntă pentru a atrage fericirea în viața de

familie. De-a lungul secolelor, au fost create numeroase superstiții pentru a asigura o viață de familie cu multă fericire și bunăstare.

Una dintre acestea spune că nu se fac nunți nici marțea, nici vinerea, așa cum nu e bine să se meargă în călătorii în aceste zile (căsnicia fiind văzută ca o călătorie). Motivele sunt simple – ziua de marți este guvernată de planeta Marte, ce aparține zeului Războiului.

Ziua de vineri este considerată a fi ziua în care spiritele rele au luat viață. Pe de altă parte, norvegienii preferă ziua de vineri pentru căsătorie, deoarece se crede că este una romantică, fiind guvernată de zeița Iubirii, Venus.

O altă superstiție este legată de vremea din ziua nunții. Se spune că dacă plouă, noua familie va sta mereu sub semnul norocului și al bogăției. Cu toții știm că nu e bine ca mirele să vadă rochia iubitei sale înainte de nuntă, pentru că atrage ghinion. Pentru a atrage noroc, au loc bărbieritul (simbolic) mirelui și „gătitul” miresei, bineînțeles în case diferite.

Apropo de aranjatul miresei, ea trebuie să poarte în ziua nunții ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru, pentru a atrage belșugul și fericirea în familie.

Să nu uităm de furatul miresei la miezul nopții, care simbolizează stabilitatea în căsnicie și lupta pentru traiul comun.

Oricum ar fi nunta – cu sau fără superstiții – una dintre ele tot se respectă, voia bună și distracția mirilor și a nuntașilor!

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!