Expunerea la soare accelerează îmbătrânirea pielii

26.IUNIE.2019
Expunerea la soare accelerează îmbătrânirea pielii

Categorie: Femei. Frumusete Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:unsplash.com

Pe lângă fumat, există un alt factor extern major care agravează și accelerează îmbătrânirea pielii: soarele. Deteriorarea pielii cauzată de expunerea la soare este numită fotoȋmbătrânire.

Fața, mâinile și decolteul - zonele cele mai expuse la lumina soarelui - sunt cele mai afectate. Expunerea prelungită la soare ȋncurajează apariția ridurilor, îndeosebi a celor profunde. Mai mult decât atât, aceasta conduce la apariția petelor pigmetate.

Cum se explică aceste efecte negative? Razele ultraviolete acționează asupra celulelor pielii, deteriorând lanțul ADN.

Celulele vor produce mai puțină melanină și se reduce sinteza de colagen și elastină (două proteine foarte importante, care ajută pielea să-şi menţină fermitatea şi elasticitatea, datorită proprietăţilor lor de a acţiona ca un „clei’’ care leagă celulele şi ţesuturile între ele).

Expunerea la soare și cum se manifestă îmbătrânirea pielii

Este demonstrat faptul că radiațiile ultraviolete sunt responsabile pentru apariția a aproape 80% din procesele vizibile de îmbătrânire a pielii.

Îmbătrânirea pielii se poate manifesta prin:

- uscăciune vizibilă;
- pierderea elasticității;
- riduri;
- vindecare mai lentă și pigmentare neregulată.

Expunerea la soare - semne

De-a lungul anilor, expunerea la soare cauzează numeroase neplăceri și riscuri asupra pielii, inclusiv dezvoltarea cancerului de piele! În urma unei astfel de deteriorări apar ridurile fine și grosiere, iar persoana în cauză se confruntă cu piele lăsată, cu un aspect galben tare, sau piele solzoasă, uscată.

Ȋnvinețirea mai ușoară a pielii este un alt simptom al expunerii prelungite la soare, deoarece în urma fotoȋmbătrânirii scade cantitatea de colagen care susține rețeaua vaselor de sânge.

Strategii pentru întinerirea pielii

• Expunerea la soare trebuie făcută cu măsură

• Se folosesc creme cu protecție solară ce vor proteja atât împotriva UVA, cât și UVB (cu factor de protecție solară de 15 sau mai mare),pe tot parcursul anului, chiar și în zilele noroase

• Se consumă cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi, pentru hidratarea pielii

• Se vor utiliza creme cu retinol/suplimente cu Beta caroten sau vitamina A.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.