Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Cum îmbătrânește pielea

Cum îmbătrânește pielea

Deși stratul superior al pielii se schimbă aproximativ o dată pe lună, acest organ suferă o serie de modificări biochimice, pe măsură ce anii trec.

Deteriorarea pielii îmbătrânite este cauzată de diminuarea naturală a funcțiilor vitale și de influența negativă a unor agenți aflați în exteriorul și în interiorul organismului.

Celulele epidermei nu se mai elimină la fel de ușor, iar fibrele de susținere de colagen și elastină se degradează. Liniile fine din jurul ochilor, liniile de expresie adâncite și pielea lăsată sunt semne ale îmbătrânirii pielii. Toate acestea sunt urmări ale deteriorării fibrelor de colagen și elastină, ca de altfel, a forței gravitaționale care trage pielea în jos.

Îmbătrânirea pielii poate avea loc astfel:

• În lichidul intercelular

Pielea îmbătrânește atunci când colagenul e deteriorat şi îşi pierde densitatea, iar elastina îşi pierde din vigoare.
Fibroblastele produc atât colagen, cât şi elastină, însă ele sunt sensibile la acţiunea radiaţilor UV. ADN-ul lor produce, de asemenea, colagen și elastină. Când acestea sunt afectate, ADN-ul secretă colagen şi elastină în cantitate mai mică sau de proastă calitate.

• La suprafaţă

Pielea secretă lipide („grăsime”). Ceramidele sunt acizi grași ce protejează stratul exterior al pielii (numit și „strat cornos”), hidratând pielea mai bine și protejând-o de iritații. Acest strat protector al pielii scade odată cu înaintarea în vârstă, dar și atunci când se folosesc săpun și alcool – cunoscuți drept „emulsificatori de grăsime”.

Astfel, pe măsură ce îmbătrânește, pielea devine mai subțire, mai ternă și mai lipsită fermitate și de viață.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit