#reclama0#

Superstiții și tradiții pentru bunăstare de Sfinții Trei Ierarhi – Vasile, Grigore și Ioan

#reclama10#
23.IANUARIE.2020
Superstiții și tradiții pentru bunăstare de Sfinții Trei Ierarhi – Vasile, Grigore și Ioan

Categorie: Traditii Romanesti Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

30 Ianuarie este ziua reconcilierii în care se dau ofrande pentru cei care au plecat dintre noi neîmpărtășiți. Aflați în rândurile următoare și alte
#reclama1#

tradiții de ziua Sfinților Trei Ierarhi, care este prăznuită pe data de 30 Ianuarie. Este una dintre cele mai mari sărbători, fiind nelipsită de tradiții și superstiții. Ziua Sfinților Trei Ierarhi este considerată una a reconcilierii, deoarece suntem îndemnați să ne împăcăm cu oricine suntem certați. Se duc ofrande la biserică pentru a fi sfințite și oferite de sufletul morților neîmpărtășiți.

De asemenea, trebuie oferit ajutor copiii săraci. În Ajun de sărbătoare și în ziua Sfinților, mamele cu fete nemăritate, se roagă Sfinților Ierarhi pentru găsirea ursitului și noroc în dragoste.

#reclama7#

Se spune că pe 30 Ianuarie nimeni nu trebuie să muncească, iar cel care nu ascultă această regulă riscă să orbească.

Proiectele începute în această zi sunt sortite să fie de mare succes. De asemenea, pentru a proteja bunăstarea căminului, nu se dă cu împrumut nimic.

Se crede că de Ziua Sfinților Trei Ierarhi se poate prezice vremea pentru următoarele luni – primăvara va fi friguroasă dacă streșinile curg, iar dacă este ger se anunță o vară călduroasă.

Este bine să se facă pelerinaj la lăcașurile de cult ce poartă hramul Sfinților Trei Ierarhi. De exemplu, unul dintre cele mai frumoase astfel de lăcașuri din lume este Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași, construită în anii 1637-1639.

#reclama3#
#reclama12#
#reclama2#
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.