Luna lui Cuptor – tradiții și obiceiuri în cea mai fierbinte lună a anului

02.IULIE.2019
Luna lui Cuptor – tradiții și obiceiuri în cea mai fierbinte lună a anului

Categorie: Tradiții Românești Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Fiecare săptămână din luna Iulie, numită în popor și Cuptor, luna Fierbințelilor sau luna Coacerilor, este încărcată de semnificații. Descoperă-i secretele străvechi.

Prima săptămână din Iulie este a Secerișului, la sate mergându-se de la răsărit până la apus pe câmp, la muncile agrigole. Nimeni nu are voie să lenevească în această perioadă, deoarece altfel este pedepsit cu mari pierderi financiare, tristețe și singurătate.

Totodată, pe 1 Iulie este sărbătorită Ana Foca, zi cu mare însemnătate în unele zone ale țării, unde sărbătoarea este ținută cu mare sfințenie. De asemenea, tot pe 1 Iulie sunt celebrați Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără de arginți, sărbătoare ținută pentru sănătate.

Loading...

A doua săptămână din luna lui Cuptor este a Panteliilor, Paliilor sau Parliilor, aprigele surori ale Sfântului Ilie (sărbătorit pe 20 Iulie). Sunt zeițe ale Soarelui și au puterea de a trimite secete și incendii de vegetație asupra celor care muncesc în ziua fratelui lor.

A treia săptămână este a lui Sântilie, pe 20 Iulie fiind mare sărbătoare pentru credincioşi – Sfântul Ilie, cel care aduce ploile și stăpânește fulgerele și tunetele.

Ultima săptămână din Iulie este a Verii, amintindu-se belșugul și veselia promise celor care respectă fiecare dintre sărbătorile lunii lui Cuptor, dar și arșița și catastrofele pentru cei care muncesc în zilele de sărbătoare.

Încheiem amintindu-vă o altă superstiție din moși-strămoși: Cine se căsătorește în luna lui Cuptor, va avea parte de iubire și bogăție toată viața!

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.