Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Luna lui Cuptor – tradiții și obiceiuri în cea mai fierbinte lună a anului

Luna lui Cuptor – tradiții și obiceiuri în cea mai fierbinte lună a anului

Fiecare săptămână din luna Iulie, numită în popor și Cuptor, luna Fierbințelilor sau luna Coacerilor, este încărcată de semnificații. Descoperă-i secretele străvechi.

Prima săptămână din Iulie este a Secerișului, la sate mergându-se de la răsărit până la apus pe câmp, la muncile agrigole. Nimeni nu are voie să lenevească în această perioadă, deoarece altfel este pedepsit cu mari pierderi financiare, tristețe și singurătate.

Totodată, pe 1 Iulie este sărbătorită Ana Foca, zi cu mare însemnătate în unele zone ale țării, unde sărbătoarea este ținută cu mare sfințenie. De asemenea, tot pe 1 Iulie sunt celebrați Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără de arginți, sărbătoare ținută pentru sănătate.

A doua săptămână din luna lui Cuptor este a Panteliilor, Paliilor sau Parliilor, aprigele surori ale Sfântului Ilie (sărbătorit pe 20 Iulie). Sunt zeițe ale Soarelui și au puterea de a trimite secete și incendii de vegetație asupra celor care muncesc în ziua fratelui lor.

A treia săptămână este a lui Sântilie, pe 20 Iulie fiind mare sărbătoare pentru credincioşi – Sfântul Ilie, cel care aduce ploile și stăpânește fulgerele și tunetele.

Ultima săptămână din Iulie este a Verii, amintindu-se belșugul și veselia promise celor care respectă fiecare dintre sărbătorile lunii lui Cuptor, dar și arșița și catastrofele pentru cei care muncesc în zilele de sărbătoare.

Încheiem amintindu-vă o altă superstiție din moși-strămoși: Cine se căsătorește în luna lui Cuptor, va avea parte de iubire și bogăție toată viața!

Alte persoane au căutat și
NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit