Cât de norocoase sunt monedele? Tradiții, superstiții și legende deosebite despre bani

14.MAI.2019
Cât de norocoase sunt monedele? Tradiții, superstiții și legende deosebite despre bani

Categorie: Traditii Romanesti Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

„Orice monedă pe care o am îmi poartă noroc” spune o veche zicală din popor. Descoperă dacă sunt într-adevăr norocoase monedele. Se spune că atunci

când oferim o monedă unei persoane sărace nu este doar un gest de altruism, ci atragem norocul de partea noastră. La fel se întâmplă și atunci când aruncăm o monedă în apă și ne punem o dorință.

Originea acestui obicei ajunge în vremuri străvechi, când se credea să spiritele trăiesc în fântâni sau puțuri și cu moneda aruncată ne cumpărăm împlinirea dorinței, dar și protecția din partea spiritului și calmul acestuia. De fapt, era de rău augur pentru cei care treceau pe lângă o fântână și nu aruncau o monedă, întrucât erau răsplătiți cu mult ghinion.

În întreaga lume există tradiții și superstiții similare acesteia. De exemplu, o întâlnim atât în Italia la Fontana di Trevi, dar și în Iran, la bazinul de la mausoleul poetului național, Saadi.

În cea mai mare parte, legendele conferă monedelor proprietăți benefice, numindu-le „aducătoare de noroc”. Asta datorită capacității de a cumpăra cu ele îndeplinirea dorințelor, protecția, apărarea de ghinion sau drumul corect spre Lumea de Dincolo, dacă ne amintim din mitologia greacă de râul Styx și de Charon, cel care cârmuia barca spre Câmpiile Elizee, dar doar dacă era plătit cu un obol. Acolo este baza obiceiului de a-i înmormânta pe cei care nu mai sunt printre noi cu monede în mână sau în gură.

Se spune că aduce ghinion dacă nu ridicăm o monedă pe care o găsim pe jos. Putem face o amuletă din moneda găsită.

În arta Feng Shui, există numeroase remedii ce au la bază monede, pentru a atrage fericirea, bunăstarea și oportunități de câștiguri substanțiale.

În concluzie, nu ezita să porți amuleta cu 6 monede pentru a avea norocul de partea ta!

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.