Cât de norocoase sunt monedele? Tradiții, superstiții și legende deosebite despre bani

14.MAI.2019
Cât de norocoase sunt monedele? Tradiții, superstiții și legende deosebite despre bani
Tradiții Românești AUTOR: Andreea Inea FOTO: unsplash.com
„Orice monedă pe care o am îmi poartă noroc” spune o veche zicală din popor. Descoperă dacă sunt într-adevăr norocoase monedele. Se spune că atunci

când oferim o monedă unei persoane sărace nu este doar un gest de altruism, ci atragem norocul de partea noastră. La fel se întâmplă și atunci când aruncăm o monedă în apă și ne punem o dorință.

Originea acestui obicei ajunge în vremuri străvechi, când se credea să spiritele trăiesc în fântâni sau puțuri și cu moneda aruncată ne cumpărăm împlinirea dorinței, dar și protecția din partea spiritului și calmul acestuia. De fapt, era de rău augur pentru cei care treceau pe lângă o fântână și nu aruncau o monedă, întrucât erau răsplătiți cu mult ghinion.

Loading...

În întreaga lume există tradiții și superstiții similare acesteia. De exemplu, o întâlnim atât în Italia la Fontana di Trevi, dar și în Iran, la bazinul de la mausoleul poetului național, Saadi.

În cea mai mare parte, legendele conferă monedelor proprietăți benefice, numindu-le „aducătoare de noroc”. Asta datorită capacității de a cumpăra cu ele îndeplinirea dorințelor, protecția, apărarea de ghinion sau drumul corect spre Lumea de Dincolo, dacă ne amintim din mitologia greacă de râul Styx și de Charon, cel care cârmuia barca spre Câmpiile Elizee, dar doar dacă era plătit cu un obol. Acolo este baza obiceiului de a-i înmormânta pe cei care nu mai sunt printre noi cu monede în mână sau în gură.

Se spune că aduce ghinion dacă nu ridicăm o monedă pe care o găsim pe jos. Putem face o amuletă din moneda găsită.

În arta Feng Shui, există numeroase remedii ce au la bază monede, pentru a atrage fericirea, bunăstarea și oportunități de câștiguri substanțiale.

În concluzie, nu ezita să porți amuleta cu 6 monede pentru a avea norocul de partea ta!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
362
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.