Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Usturoiul. Cum poți adopta un stil de viață sănătos consumând acest aliment minune

Usturoiul. Cum poți adopta un stil de viață sănătos consumând acest aliment minune
beneficiile consumului de usturoi

Usturoiul (Allium sativum), folosit ca aliment și condiment, este din plin apreciat pentru gustul bun pe care îl dă mâncărurilor. De regulă usturoiul se consumă

crud, ca atare, sau pisat, sub formă de mujdei, ori adăugat în mâncare. Deși usturoiul este cunoscut mai degrabă ca aliment, virtuțile sale gastronomice pălesc în fața aplicațiilor sale în medicină.

Statutul de medicament natural se datorează conținutului bogat în peste 200 de compuși, printre care:

- alicină (compus sulfuros care dă gustul și mirosul specifice, cu puternică acțiune antibacteriană);
- aminoacizi;
- minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc);
- vitamine (B6, C, acid folic).

Valori nutriționale pentru 100 grame usturoi

Calorii: 149
Proteine: 6.4
Lipide: 0.5
Carbohidrați: 33
Fibre: 2.1

Beneficiile consumului de usturoi

- previne și ameliorează afecțiunile cardiovasculare prin neutralizarea substanțelor toxice din intestine, acționând totodată asemenea unui vasodilatator;

- este bogat în seleniu, zinc, mangan și vitaminele A şi C, întărind sistemul imunitar, împiedicând formarea cheagurilor de sânge, favorizând circulația și participând la combaterea colesterolului ‘’rău’’ (LDL);

- combate tulburările infecțioase, datorită efectului său antibacterian (alicina inhibă grupările sulfhidril);

- are efect antitumoral, datorat compușilor bioactivi cu proprietăți anticanceroase, în special derivaților sulfurici (alicina);

- previne instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și cel duodenal;

- poate ajuta la eliminarea ciupercii Candida albicans (responsabilă de candidoza vaginală), datorită efectelor sale antifungice;

- are efect de antibiotic natural împotriva infecțiilor urechii, Stafilococului, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, virusului ce cauzează herpesul, virozelor, bronșitelor și traheitelor;

- poate proteja celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi prin efectele sale antioxidante;

- poate ameliora durerile de cap și de claudicația intermitentă prin efectele vasodilatatoare;

- ameliorează dereglările aparatului digestiv (bilă leneșă, colite de fermentație, balonări, flatulență, constipație), acționând asupra vaselor sanguine ale intestinului;

- ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativă bună în curele de detoxifiere și slăbire.

Autor: Roxana Florescu, publicat la data 15.10.2023

Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.