Secretul dietei reușite – nu combina aceste alimente și respectă regulile de aur

16.IANUARIE.2019
Sănătate și Nutriție AUTOR: Maria Poinescu FOTO: unsplash.com
Pentru o alimentație ehilibrată, este importantă ora la care cinăm, ca și un număr de 5 mese pe zi. De asemenea, este importantă ora la care cinăm și

numărul meselor. Astfel, vorbim de cel târziu ora 20.00 și de cele 3 mese principale de peste zi, la care se adaugă 2 gustări. Cel mai bine este să optăm pentru proteine, cum ar fi cele din carnea albă (fructe de mare, pește sau curcan), iaurturi și brânzeturi slabe și albuș de ou. La fel, sunt de preferat legumele verzi, deoarece conțin puțin zahăr și sunt bogate în antioxidanți, fibre și vitamine.

Fructele, pe de altă parte, ar trebui să fie cele de culoare intensă, pentru că sunt bogate în antioxidanți – cum ar fi cele de pădure.

Loading...

În ceea ce privește combinarea alimentelor, există doar 3 contraindicații.

1. Nu amesteca proteinele de origine animală, respectiv cele din carne, lactate și ouă, pentru că, încetul cu încetul, această combinație duce la încetinirea metabolismului și, bineînțeles, la îngrășare.

2. Iaurtul nu se consumă alături de fructe, întrucât au momente diferite de fermentație, duc la balonare și afectează digestia în următoarele ore după ce sunt consumate.

3. Dulcele sau alcoolul nu se consumă în timpul mesei ori imediat după masă, deoarece se poate ajunge în timp la steatoza hepatică (ficat gras). Explicația este că la nivelul ficatului există un singur tip de enzimă ce metabolizează atât grăsimea, cât și alcoolul. Aceasta se va ocupa mai întâi de alcool și abia apoi de grăsimi, care între timp va începe să se depună.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  2
VOTURI
924
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.