Nu poți dormi sau nu te odihnești? Consumă aceste alimente pentru un somn de calitate

03.IANUARIE.2019
Nu poți dormi sau nu te odihnești? Consumă aceste alimente pentru un somn de calitate

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Atunci când nopțile cu somn de proastă calitate se repetă, putem ajunge să avem grave probleme de sănătate. Insomnia este groaznică! Înțelege asta oricine

a avut cel puțin o noapte în care nu a putut adormi sau deși a dormit, s-a trezit mai obosit decât la începutul nopții. Atunci când nopțile cu somn de proastă calitate se repetă, putem ajunge să avem grave probleme de sănătate din cauza oboselii, ca să nu mai spunem de randamentul scăzut la serviciu și deteriorarea relațiilor sociale. De cele mai multe ori, insomnia este cauzată de carența de melatonină.

Carența de melatonină este un hormon secretat de glanda pineală cu rolul de a regla ritmul cardiac. Această tulburare de somn poate fi ameliorată și chiar tratată fără medicamente, ci doar cu fructe, legume și plante medicinale.

Loading...

Alimente bogate în fibre, cum ar fi lămâia sau năutul – studiile au arătat că persoanele care au consumat alimente de acest tip înainte de somn au adormit mai repede decât cele care au consumat alimente bogate în grăsimi saturate și zahăr.

Banane sau cireșe – par diferite, dar oricare dintre cele două fructe, dacă sunt consumate zilnic, pentru o perioadă de câteva luni, aduc o mare schimbare în viața noastră. Ele stimulează secreția de melatonină în mod natural.

Nuci și migdale – bogate în fibre și magneziu, care ne pot ajuta să avem un somn de calitate. Câteva fructe – câte încap într-o mână – sunt destule pentru a potoli foamea și pentru a adormi mai ușor.

Ceaiul de mușețel – ajută la detensionarea nervoasă și are efecte sedative.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.