HEPATITA C, dușmanul crunt al ficatului. Cauze spirituale
Dureri frecvente de stomac, pierderea poftei de mâncare, oboseală, greaţă, insomnia pot trăda instalarea hepatitei C. Hepatita C este o boală infecţioasă a
ficatului, cauzată de infecţia cu virusul hepatic C și afectează organismul pe termen lung. Acesta nu se instalează în corp decât atunci când mediul intern o permite, și aici ne referim atât la slăbiciune fizică, cât și la gânduri, emoții negative. Virusul hepatic C se transmite prin sânge, cel mai adesea în urma unei transfuzii, intervenții chirurgicale sau stomatologice.
Hepatita C este o afecţiune care afectează întreg organismul, cel mai adesea simptomele sale sunt o stare de oboseală cronică, pielea capătă o tentă gălbuie, lipsa poftei de mâncare, greţuri, febră, urină închisă la culoare, insomnie, dureri abdominale.
Ficatul mai este numit și "uzina vie a corpului", deoarece este organul care curăţă sângele de toxine şi astfel contribuie la menținerea homeostazei.
Pe de altă parte, ficatul este și locul din corp comparat în medicina tradițională chineză (MTC) cu elementul lemn, care dacă este dizarmonic, generează stări intense de furie, mânie, ură, invidie, agresivitate, adică o explozie de emoții negative.
Hepatita are legătură cu modul în care persoana se raportează la cei din jur, felul cum relaționează și cum reacționeză la diferiți stimuli verbali sau non-verbali.
Factorul principal care permite instalarea virusului hepatitic C în corp este impresia că persoana se află într-o situaţie dificilă, în care se simte vunerabilă și suferă pentru că nu vrea să-și păteze imaginea publică.
Astfel, apare tendința ca persoana să acumuleze frustrări (vrea să pară ceea ce nu este și, din păcate, nici nu reușește), care la un moment dat se transformă în mânie reprimată, regrete, resentimente, ranchiună, ură față de propria persoană și față de cei din jur, sentimentul insuportabil de vină. După cum se poate vedea, în acest stadiu persoana poate fi comparată în mod metaforic cu o bombă cu ceas, care abia așteaptă să răbufnească.
Ideal ar fi ca atunci când suntem supărați să ne eliberăm de emoțiile negative, adică să vorbim deschis despre ceea ce nu ne convine, însă în realitate, de cele mai multe ori lucrurile nu se petrec așa. De aceea, stările interioare negative se amplifică până ajung să slăbească organismul, mai exact în cazul emoțiilor negative de mai sus, să slăbească rezistența ficatului. Iar dacă ficatul este slăbit, favorizează instalarea virusului hepatic.
Pentru a scăpa de aceste emoții negative, putem lucra cu subconștientul, gândind în fiecare zi că acceptăm să ne odihnim la timp, să ne eliberăm de trecut, de prejudecăți și de furia pe care de cele mai multe ori o întreținem.
Treptat, putem începe să gândim că este firesc să trăim viața cu bucurie, că totul în viață se întâmplă cu scopul de a evolua într-un mod armonios.
Autor: Maria Astra, publicat la data 28.01.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!