Efectele miraculoase ale afinelor - cu siguranță nu știai că sunt atât de benefice

Efectele miraculoase ale afinelor - cu siguranță nu știai că sunt atât de benefice
Afinele (Vaccinium myrtillus) sunt fructe mici, de culoarea albastru închis, specifice zonelor muntoase, bogate în antioxidanți care au puterea de a stimula

sistemul imunitar și previn apariția diverselor infecții. Antocianina, un pigment responsabil de culoarea albastră a afinelor, este un puternic antioxidant care transformă aceste fructe în superalimente, datorită multiplelor beneficii pe care le aduc sănătății. Fructele conțin: tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitaminele E, F, PP și B (B1 și B2), acizi organici.

De asemenea, 300 g de afine asigură aproximativ 110% din necesarul de vitamina C al unui adult.

Valori nutriționale pentru 100 de grame afine

Calorii: 57

Proteine: 0.7

Lipide: 0.3

Carbohidrați: 14.5

Fibre: 2.4

Beneficiile consumului de afine

- protejează corpul împotriva radioactivității și reglează anumite procese imunitare;

- ajută la prevenirea îmbătrânirii sistemului nervos și la păstrarea unor funcții cognitive și motorii;

- ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge din creier, prevenind tulburările cognitive;

- previn degenerescența maculară prin conținutul mare de pigmenți și de vitamine, în special vitamina C;

- împiedică apariția mutațiilor și malignizarea celulelor din organism, grație acidului elagic;

- previn și tratează bolile reumatice, prin conținutul bogat de vitamina C și pigmenți;

- împiedică depunerea colesterolului și trigliceridelor pe artere;

- previn boala coronariană și infarctul miocardic, grație resveratrolului;

- sunt un excelent stimulent al memoriei, grație pigmentilor care dau culoare albastru-închis afinelor;

- protejează ochii de boli, măresc acuitatea vederii pe timp de noapte;

- ajută la reducerea nivelului colesterolului și al trigliceridelor din sânge, prin fibrele conținute;

- stopează formarea varicelor și a hemoroizilor, grație substanțelor antioxidante din afine;

- ajută la rărirea până la eliminare a crizelor de gută, eliminând sărurile acidului uric din țesuturi;

- accelerează tranzitul intestinal, tratând constipația (300 g în fiecare zi, dimineața, pe stomacul gol);

- tratează diareea (minimum 10 g afine uscate, zilnic);

- cresc rezistența organismului la accesele de febră;

- stabilizează valorile glicemiei și previn bolile cardiovasculare;

- previn îmbătrânirea prematură a organismului;

- asigură necesarul de vitamina C, fiind recomandate în alergii, astm, viroze respiratorii, afecțiuni însoțite de febră și de inflamație, în general.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.