Transport gratuit peste 199 lei

Depresia ucide încet! Trei semne care nu ar trebui să treacă neobservate

Depresia ucide încet! Trei semne care nu ar trebui să treacă neobservate

Depresia este una dintre cele mai grave afecțiuni, cu atât mai mult cu cât de multe ori este ignorată. Trei semne clare că cineva este aproape de o criză.

Efectele depresiei se reflectă asupra tuturor aspectelor vieții – de la starea psihică de disconfort sporit, relațiile familiale, modul de interacțiune socială, randamentul la locul de muncă și până la starea fizică de sănătate. Iată care sunt semnele depresiei.

1. Schimbarea apetitului

De cele mai multe ori, tristețea este asociată cu lipsa apetitului, dar și a mânca mai mult decât de obicei ar trebui să fie un semn de alarmă. Orice schimbare extremă a modului de alimentație este îngrijorătoare.

Este momentul oportun pentru a avea o discuție voalată despre situația în care se află persoana respectivă, cu multă răbdare, încredere, înțelegere și discreție. A-i arăta că ești alături de ea, că nu o judeci și că o vezi, că îi acorzi atenție poate să o ajute să se deschidă, pentru că una dintre cauzele depresiei este lipsa de stimă de sine.

2. Apar dureri musculare inexplicabile sau de spate

Subconștientul transmite deseori semnale de alarmă sub formă de dureri fizice, potrivit cercetărilor din sfera psihosomatică. Deoarece depresia presupune multă tensiune interioară, aceasta se reflectă asupra sistemului osos și a celui muscular. De exemplu, articulațiile pot deveni rigide, așa cum se simte și persoana în cauză în fața problemelor – fără putere de a reacționa.

3. Cuvinte negative sau pozitivism dus la extrem

Negativismul este clar un semn al incapacității de a vedea partea bună a lucrurilor, dar și atitudinea pozitivă dusă la extrem este un semnal de alarmă. Deseori, din diverse motive, oamenii încearcă să își ascundă starea de neputință și atunci exagerează în direcția opusă decât cea pe care o simt.

Dacă observați aceste semne la cineva drag, ajutați-l!

Viziteaza magazinul online