Când să facem plajă, ce cremă să alegem şi cum să avem un bronz perfect

Sănătate și Nutriție AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: klankosova.tv
Soarele distruge pielea dacă stăm la plajă prea mult sau la ore nepotrivite. Loțiune pentru bronzare rapidă. Una dintre plăcerile verii este să facem plajă,

însă trebuie să cunoaștem câteva reguli care ne vor ajuta să ne bronzăm uniform, fără a ne afecta sănătatea.

Să ne expunem corpul îmbrăcat sumar la soare este esențial pentru ca acesta să sintetizeze vitamina D, necesară fortificării sistemului imunitar. Pentru aceasta ar trebui să stăm la plajă dimineața până în ora 10:00 și după-amiază după ora 18:00. Femeile, din pricina ciclului menstrual, pierd o cantitate mare de vitamină D, și ar trebui să ia în considerare că soarele le este cel mai bun aliat în menținerea stării de sănătate.

Majoritatea femeilor însă nu fac plajă de dragul sănătății, ci pentru a obține acea piele arămie, care în mod inexplicabil le amplifică sex-appeal-ul.

DE INTERES: 10 lucruri pe care trebuie să le faci în viață

Pentru ca bronzul să fie uniform, este esențial să aplicăm crema pe toată suprafața pielii care este expusă la soare, nu doar pe umeri, burtă și pe nas. Crema trebuie aplicată înainte de a îmbrăca un costum de baie. De asemenea, în timp ce facem plajă trebuie să ne expunem corpul pe toate părțile în mod egal și să nu adormim.

Pe piața produselor cosmetice există o gamă variată de creme care ne protejează pielea de arsurile solare, însă pentru ca organismul să sintetizeze vitamina D și a ne bronza mai bine, ar trebui să folosim creme cu factor de protecție cât mai mic, 30 SPF în cazul celor cu piele albă și 15-20 SPF pentru pielea mai creolă. De aceea, nu este recomandat să stăm la soare între orele 10:00-18:00, când crește riscul de cancer de piele, riscul de arsuri solare și este favorizată apariția ridurilor.

Loțiune de corp pentru bronzare rapidă

Vom obține un bronz perfect dacă vom aplica pe piele o loțiune bronzantă naturală care se face din 250 ml ulei de măsline și 50 ml suc de lămâie. Amestecul obținut se depozitează într-o sticlă de culoare închisă, se păstrează la temperatura camerei. A se agita înainte de utilizare. Excesul de pe piele se îndepărtează cu un prosop de hârtie sau cu apă călduță.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
468
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.