Rugăciune către Sfântul Vlasie pentru a nu rămâne „fără o para în pungă”

09.FEBRUARIE.2019
Rugăciune către Sfântul Vlasie pentru a nu rămâne „fără o para în pungă”

Categorie: Rugaciuni Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:doxologia.ro

În fiecare an, pe 11 februarie este prăznuirea Sfântului Ierarh Vlasie, Episcopul Sevastiei. În popor, această sărbătoare mai este numită Vracii sau Vlasii.

Se spune că cine se roagă la Sfântul Vlasie în această zi nu va rămâne fără o para în pungă. De asemenea, se spune că cei care nu respectă această zi de sărbătoare ar fi condamnați să nu audă cântecul păsărilor din Rai. Ziua este prăznuită pentru binele fraților, surorilor, nepoților, pentru nașterea de copii sănătoși. Această zi este și pentru cei care au pierdut ceva – dacă se roagă Sfântului, vor recupera paguba.

Condacul Sfântului Ierarh Vlasie, Episcopul Sevastiei Glasul 2:

Cele de sus căutând... Odrasla cea Dumnezeiască, floarea cea neveştejită, viţa cea cu multă roadă a viei lui Hristos, purtătorule de Dumnezeu,

Sfinte Părinte Vlasie, umple de veselie pe cei ce cu credinţă săvârşesc sfântă pomenirea ta, cel ce te rogi neîncetat pentru noi toţi.

Troparul Sfântului Ierarh Vlasie, Episcopul Sevastiei Glasul 4 Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte.

Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţă răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Vlasie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Vlasie, Episcopul Sevastiei Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine.

Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă.

Amin!

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.