Rețeta ghiveci de legume la cuptor
Una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri de la noi din țară este ghiveciul cu legume, gătit la cuptor . O rețetă simplă, care se face într-un timp record,
ghiveciul de legume mai este numit ghiveci călugăresc, ceea ce ne-ar putea face să credem că acesta se consumă doar în post. Însă culoarea și aroma sa îmbietoare ne fac să-l consumăm în orice perioadă. Ingrediente: 3 roșii, 2 cartofi, 1 vânătă, un sfert de conopidă, o mână de fasole verde sau de mazăre, 2 cepe, 2 ardei, 2 morcovi, 2 dovlecei medii, două linguri de ulei, 200 grame de suc de rosii, sare, piper.
DE INTERES: Rețetă de ouă umplute cu ton și branză de burduf
Mod de preparare ghiveci de legume la cuptor:
Se spală bine și se curață legumele.
Tăiem ceapa solzișori, morcovul, vinetele, dovleceii, roșiile și cartofii rondele, ardeii fâșii, iar conopida și fasolea le rupem cu mâna bucăți mai mici.
Ungem o tavă cu ulei și începem să așezăm legumele în straturi: un strat de ceapă, unul de morcovi, unul de ardei, conopidă, fasole verde (mazăre), cartofi, dovlecei, vinete.
Între straturi presărăm puțină sare și piper
Punem sucul de roșii și peste el așezăm roșiile tăiate rondele
Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute
Scoatem folia de aluminiu și mai lăsăm în cuptor tava ca să scadă apa și să se termine de făcut legumele, pentru încă aproximativ un sfert de oră.
Se asortează cu pătrunjel verde tocat mărunt și piper. Servim acest fel de mâncare cald sau rece.
Poftă bună!
Sursa articol: lecturisiarome.ro
Autor: Andreea Inea, publicat la data 24.05.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!