4 tipuri de vase toxice în bucătărie și alternative

22.MAI.2019
4 tipuri de vase toxice în bucătărie și alternative

Categorie: Rețete Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:pinterest.com

Un criteriu esențial de alegere pentru cele mai bune tigăi este materialul. Pentru o mâncare delicioasă și totodată sănătoasă, este important să ai o

tigaie bună. Iată câteva recomandări de tigăi pe care să le folosești cu încredere la gătit, precum și tipuri de vase toxice, de care ar trebui să scapi cât mai curând.

Tigăi din Teflon

Extrem de populare, mai ales pentru faptul că nu lipesc mâncarea, tigăile de Teflon sunt comode, practice în utilizare. Cu toate acestea, ele conțin un polimer din plastic - PTFE (politetrafluoroetilenă). Acesta eliberează toxine atunci când este încălzit la peste 300 grade Celsius. PFOA (acid perfluorooctanoic) este un alt compus chimic periculos în compoziția vaselor de Teflon, ce favorizează dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.

Loading...

Alternativă: fontă
Vasele din fontă se încălzesc rapid și uniform. Au proprietăți antiaderente, ajută la creșterea nivelului de fier din organism și nu permit toxinelor să pătrundă în alimente.

Vase de aluminiu 

Metal neurotoxic, aluminiul poate afecta sistemul nervos central, ducând la Alzheimer și SLA (scleroză laterală amiotrofică). Învelișul de protecție se deteriorează ușor, astfel că metalul toxic pătrunde cu ușurință în mâncare.

Alternativă: sticlă

Deși nu au proprietăți antiaderente, vasele din sticlă merită toată atenția. Sunt ecologice, durabile și nu elimină substanțe toxice în momentul gătirii.

Vase de cupru

Cuprul asigură o încălzire rapidă și uniformă. Cu toate acestea, utilizarea vaselor din cupru poate fi periculoasă pentru sănătate. Excesul său în organism poate duce la intoxicații severe cu metale. Totodată, cuprul se elimină la contactul cu produse acide. Mai mult decât atât, tigăile de cupru conțin încă un element toxic: nichelul.

Alternativă: oțel inoxidabil

Vasele din oțel inoxidabil pot fi antiaderente și rezistente în timp.

Vase din ceramică

Vasele cu acoperire ceramică moale conțin substanțe periculoase – plumb, cadmiu, ce pot duce la grave probleme de sănătate.

Alternativă: 100% ceramică

Deși mai costisitoare, vasele din 100% ceramică nu sunt toxice. Sunt durabile, iar alimentele nu se lipesc.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.