Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Superstiții și sfaturi din bătrâni, 4 plante magice care să nu lipsească din casă

Superstiții și sfaturi din bătrâni, 4 plante magice care să nu lipsească din casă

Multe plante sunt considerate a fi bune atât pentru trup, cât și pentru suflet. Iată care sunt 4 dintre plantele care nu ar trebui să lipsească din nicio casă, conform superstițiilor.

Pelinul apară de influența demonilor, superstiție întâlnită în majoritatea țărilor din Europa. La nivelul corpului, se spune că apără de friguri, dar și de alte afecțiuni. Pe vremuri, se purta o coroniță împletită din pelin la gât pentru a te proteja în cazul epidemiilor. Pe de altă parte, studiile au arătat că este de ajutor în tratarea viermilor intestinali, dacă se consumă câte o cană de ceai pe zi pentru două săptămâni.

Și despre cicoare se spune că ne apără de spiritele rele, dar și că ne scapă de durerile de spate, dacă este purtată în jurul brâului (mai ales, de Sânziene). Pe de altă parte, are un conținut ridicat de insulină și este indicată persoanelor care suferă de diabet. Poate fi consumată în salată, ca infuzie ori în loc de cafea.

Best seller

Busuiocul este una dintre cele mai bine cunoscute plante magice și liturgice. Dacă este purtat ca o cingătoare la brâu, apără de vrăji. Apoi, există numeroase ritualuri de dragoste și pentru găsirea ursitului care au ca obiect principal busuiocul. Ca leac, acesta este folosit în cazul bolilor hepatobiliare sau digestive, dar și pentru ameliorarea sinuzitei.

Deși este o plantă toxică, se crede că omagul apără de necuratul. Este utilizat și ca plantă de leac, datorită efectelor sedative, în cazul nevralgiilor ori a durerilor provocate de diverse tipuri de cancer, dar doar sub atentă supraveghere medicală.

Îți recomandăm

Nu uitați, orice afecțiune ați avea, consultați medicul înainte de a urma orice fel de tratament naturist!

Viziteaza magazinul online