Transport gratuit peste 199 lei

Secretele Fluturelui – pace, bucurie, transformare personală și evoluție

Secretele Fluturelui – pace, bucurie, transformare personală și evoluție

Fluturele este un sibol extrem de complex și interesant! Descoperă ce reprezintă fluturii în diverse culturi. Cu o viață de doar câteva zile, fluturii au

fascinat imaginația de-a lungul timpului. În cultura amerindieniană sunt văzuți ca simboluri ale păcii și ale bucuriei. De fapt, în numeroase legende, mituri, tradiții și supersiții de pe întreg pământul fluturii sunt asociați cu sufletul, speranța, viața, metamorfoza, învierea, începuturi. Ciclul lor de transformare este asemănat cu viața oamenilor, iar scurta lor existență cu evoluția spirituală umană.

(Faza incipientă de ou, evoluția în omidă și culminarea în forma absolută, perfectă de fluture).

Asocierea vine din situațiile și trăirile dificile pe care le experimentăm, dar despre care înțelegem ulterior că erau esențiale pentru evoluția și dezvoltarea noastră personală și spirituală.

Vechii greci o reprezentau pe Psyche (cuvânt tradus ca „suflet”) ca un fluture.

Un mozaic de pe vremea lui Pompei dezvăluie un fluture ieșind dintr-un craniu uman, reprezentând un suflet ce părăsește corpul. Aceeași simbolistică a fluturelui - suflet a fost păstrată și în creștinismul timpuriu.

Înțelepciunea asiatică asociază fluturele cu fericirea și împlinirea conjugală. Se spune că aduce noroc zărirea unui fluture în timpul zilei. Noaptea însă dacă este văzut un fluture este semn al unei morți iminente. Pe de altă parte, în Feng Shui fluturele reprezintă dorința umană de a ne bucura de viață și de a trăi liber aproape de ceruri.

De asemenea, este deseori utilizat ca remediu de persoanele singure pentru a trăi transformarea supremă din viața umană – dragoste adevărată. Indienii americani asociau fluturii cu schimbarea, culoarea și bucuria vieții.

Unele tradiții indiene spun că dacă ne împărtăşim cea mai mare dorință unui fluture, acesta va zbura până în ceruri pentru a o spune divinității și astfel se va împlini.

În final, dacă vrei să îți ceri iertare de la cineva sau să-ți declari iubirea, alege o felicitare cu un fluture viu colorat!

Viziteaza magazinul online