Cum funcționează în mod normal pielea

18.IUNIE.2019
Cum funcționează în mod normal pielea

Categorie: Femei. Frumusete Autor: Maria Poinescu Zodiacool Foto:pexels.com

Soarele, mediul înconjurător, nutriția și materialul genetic sunt principalii factori ce duc la îmbătrânirea tenului. Oricât de mult am dori să evităm trecerea anilor, cu toții îmbătrânim.

Cel mai vizibil semn al îmbătrânirii este tenul. Înainte de a înțelege schimbările cauzate de vârstă, trebuie să acordăm atenție modului în care funcționează normal pielea. Pielea este formată din multiple straturi, care, la rândul lor, se împart în trei categorii:

1. Epiderma – stratul exterior. Conține celule din piele, pigmenți și proteine.

2. Derma – stratul din mijloc. Asigura buna funcționare a epidermei, conținând vasele de sânge, nervii, foliculii de păr și glandele uleioase.

3. Subcutanat – stratul de sub dermă. Acesta conține glandele sudoripare, vase de sânge și grăsime, anumiți foliculi de păr. Totodată, fiecare substrat ce formează stratul subcutanat conține fibre de colagen (care asigură elasticitate pielii).

Schimbări la nivelul straturilor

Procesul de îmbătrânire a pielii determină numeroase schimbări la nivelul acestor straturi.
Pielea pare mai subțire și mai palidă, deoarece epiderma se subțiază. Se pierde din fermitate și elasticitatea pielii, iar acest fapt se datorează fibrelor de colagen deteriorate.

Vasele de sânge devin din ce în ce mai fragile, iar glandele sebacee produc din ce în ce mai puțin ulei. Stratul de grăsime se micșorează, iar glandele sudoripare nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Toate aceste schimbări importante aduc în atenție problema menținerii nivelului de hidratare a tenului. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai subțire, mai fragilă, și se reface de patru ori mai greu decât pielea tânără.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.