Știi să recunoști un mincinos? 5 pași pentru a „demasca” o minciună din primele minute

20.OCTOMBRIE.2018
Cupluri AUTOR: Andreea Inea FOTO: youtube.com
Cum îți dai seama că te minte! Urmărește aceste aspecte care îl dau de gol instant. Limbajul trupului spune întotdeauna mult mai multe decât exprimarea prin

cuvinte! Se spune că mai bine de 80% din minciuni nu sunt descoperite niciodată. Fiecare persoană minte cel puțin uneori din diverse motive. Cunoscând câteva elemente de limbaj non-verbal, poți descoperi un neadevăr din primele momente când este spus. Când simți că este ceva în neregulă în legătură cu ceea ce îți spune cineva, urmează acești pași pentru a descoperi dacă ai fost sau nu mințit.

1. Adresează întrebări neutre
Prin întrebări de bază, puteți observa tiparul de răspuns. De exemplu, discutați despre vreme, întreabă despre planurile pentru weekend sau orice altceva care duce la un răspuns normal și confortabil. Când răspunde, observă-i limbajul trupului și mișcarea ochilor, iar astfel vei ști cum reacționează când spune adevărul. Asigură-te că ai pus destul de multe întrebări pentru a observa un model comportamental.

2. Găsește-i punctul sensibil
Odată ce treci de pe teritoriul neutru la „zona de minciună”, ar trebui să observi o schimbare a limbajului corporal, a expresiilor feței, a mișcării ochilor, dar și a structurii frazelor. Asta deoarece atunci când spunem o minciună subconștientul nostru oferă numeroase indicii celorlalți pentru a o descoperi.

3. Urmărește indiciile corpului
De cele mai multe ori, mincinoșii își trag trupul spre interior, ca și cum inconștient ar vrea să fie cât mai mici și mai greu observabili. Deseori, se simt vinovați și chiar dezgustați de faptul că spun o minciună, așa că au tendința de a-și ascunde mâinile (dacă tot nu se pot ascunde cu totul). Un alt gest care ar trebui să îți dea de gândit este ridicarea unuia sau a ambilor umeri.

4. Observă expresiile micro-faciale
Deși durează extrem de puțin (aprox. 1 secundă) și sunt subtile, creierul nostru are timp să observe și să analizeze expresiile micro-faciale. Culoarea tenului se schimbă puțin, devenind ceva mai roșie, nările se măresc abia perceptibil, își mușcă buzele (ca și cum ar încerca să oprească subconștient cuvintele), apare o ușoară transpirație sau clipesc mai des decât înainte, când erau în zona de confort, cu întrebările neutre.

5. Atenție la modificarea tonului, la ritmul vorbirii și formularea frazelor
Adesea, atunci când o persoană minte, își schimbă ușor tonul și ritmul discursului. S-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet și cu un ton mai înalt sau mai scăzut. De asemenea, frazele devin mai complexe, pe măsură ce creierul lor lucrează la supraîncărcare, pentru a ține pasul cu povestea lor.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4  3
VOTURI
3620
4.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Horoscop Saptamanal
Horoscop saptamanal cu previziuni complete ale situațiilor neașteptate pentru care astrele ne
Horoscop Erotic Berbec, femeia Berbec în pat și ce vrea barbatul BERBEC în pat
Sexualitate Berbec: cum seduci o femeie Berbec, cum se comportă barbatul Berbec la pat. Plăcere,
Zodia CAPRA. FEMEIA Capra, Dragoste. Horoscop chinezesc.
Are un farmec aparte de a se răni singură, lucru care surprinde pe toată lumea

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.