Aplica

Știi să recunoști un mincinos? 5 pași pentru a „demasca” o minciună din primele minute

Știi să recunoști un mincinos? 5 pași pentru a „demasca” o minciună din primele minute

Cum îți dai seama că te minte! Urmărește aceste aspecte care îl dau de gol instant. Limbajul trupului spune întotdeauna mult mai multe decât exprimarea prin

cuvinte! Se spune că mai bine de 80% din minciuni nu sunt descoperite niciodată. Fiecare persoană minte cel puțin uneori din diverse motive. Cunoscând câteva elemente de limbaj non-verbal, poți descoperi un neadevăr din primele momente când este spus. Când simți că este ceva în neregulă în legătură cu ceea ce îți spune cineva, urmează acești pași pentru a descoperi dacă ai fost sau nu mințit.

1. Adresează întrebări neutre
Prin întrebări de bază, puteți observa tiparul de răspuns. De exemplu, discutați despre vreme, întreabă despre planurile pentru weekend sau orice altceva care duce la un răspuns normal și confortabil. Când răspunde, observă-i limbajul trupului și mișcarea ochilor, iar astfel vei ști cum reacționează când spune adevărul. Asigură-te că ai pus destul de multe întrebări pentru a observa un model comportamental.

2. Găsește-i punctul sensibil
Odată ce treci de pe teritoriul neutru la „zona de minciună”, ar trebui să observi o schimbare a limbajului corporal, a expresiilor feței, a mișcării ochilor, dar și a structurii frazelor. Asta deoarece atunci când spunem o minciună subconștientul nostru oferă numeroase indicii celorlalți pentru a o descoperi.

3. Urmărește indiciile corpului
De cele mai multe ori, mincinoșii își trag trupul spre interior, ca și cum inconștient ar vrea să fie cât mai mici și mai greu observabili. Deseori, se simt vinovați și chiar dezgustați de faptul că spun o minciună, așa că au tendința de a-și ascunde mâinile (dacă tot nu se pot ascunde cu totul). Un alt gest care ar trebui să îți dea de gândit este ridicarea unuia sau a ambilor umeri.

4. Observă expresiile micro-faciale
Deși durează extrem de puțin (aprox. 1 secundă) și sunt subtile, creierul nostru are timp să observe și să analizeze expresiile micro-faciale. Culoarea tenului se schimbă puțin, devenind ceva mai roșie, nările se măresc abia perceptibil, își mușcă buzele (ca și cum ar încerca să oprească subconștient cuvintele), apare o ușoară transpirație sau clipesc mai des decât înainte, când erau în zona de confort, cu întrebările neutre.

5. Atenție la modificarea tonului, la ritmul vorbirii și formularea frazelor
Adesea, atunci când o persoană minte, își schimbă ușor tonul și ritmul discursului. S-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet și cu un ton mai înalt sau mai scăzut. De asemenea, frazele devin mai complexe, pe măsură ce creierul lor lucrează la supraîncărcare, pentru a ține pasul cu povestea lor.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!