Stii sa descoperi minciuna? Iata care e psihologia minciunii
Minciuna face parte din viața fiecăruia dintre noi! Indiferent de motiv, minciuna nu poate fi iertată și cel mai bine ar fi să ne ținem la distanță de cei care ne mint.
Cuprins:
Minciuna poate fi demascată destul de ușor, dacă suntem atenți la câteva detalii importante. Iată ce ar trebui să îți dea de gândit!
Cum îți dai seama că este o minciună
1. Prea puține detalii sau prea multe
Acest aspect diferă în funcție de cât de mult timp a avut timp să își croiască minciuna. Dacă minciuna este abia gândită, va avea extrem de puține detalii, pentru că i-ar fi greu să le inventeze atunci, pe loc, și mai ales să le țină minte pentru data viitoare când va trebui să vorbească despre ea.
Pe de altă parte, dacă a avut timp să își facă discursul, va oferi extrem de multe detalii, în ordine cronologică exactă. Dacă opreși pe cineva în timp ce își spune această minciună bine ticluită punându-i întrebări sau schimbând ordinea cronologică, se va pierde și așa vei putea să demaști minciuna.
2. Memorie scurtă și corecții spontane
Cineva care spune adevărul, își amintelte destul de bine ceea ce a trăit și astfel își poate povesti cu ușurință experiența, fără a veni cu numeroase corecții pe parcurs. Când este o minciună, bineînţeles că lucrurile stau cu totul altfel. Persoana respectivă ajunge deseori să se scuze pentru memoria sa „slabă”.
3. Vocea sa este fie foarte înceată, fie stridentă
Asta depinde de personalitatea celui care spune minciuna. Dacă este o persoană nesigură, va vorbi ceva mai încet decât de obicei, ca și cum nu ar vrea să se audă neadevărul pe care îl spune. Pe de altă parte, un extrovertit are tendința de a vorbi mai tare atunci când minte, tocmai pentru a nu ridica semne de întrebare și pentru a nu stârni semne de întrebare.
Se spune că „miniciuna are picioare scurte” și nu uita că așa este!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 10.12.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!