4 lucruri pe care le pot face părinții ca să aibă succes copiii

Cupluri AUTOR: Andreea Inea

Iată cateva lucruri concrete pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să fie un viitor adult împlinit

Orice cuplu își dorește ca rodul iubirii lor să fie împlinit, fericit, puternic, sociabil, un copil cu care să aibă o relație bazată pe comunicare.

 

Inteligența emoțională se poate învăța la orice vârstă, dar cea mai potrivită perioadă este copilăria, când cel mic absoarbe informațiile și deprinde tiparele comportamentale de dorit ca un burete.

Pașii cei mai importanți sunt legați de încrederea în sine și de capacitatea de socializare. Dezvoltarea abilităților sociale și interacțiunea cu lumea din jurul lor reprezintă o parte esențială a succesului și fericirii lor, chiar mai importantă decât rezultatele academice ale acestora.

4 modalități simple de îmbunătățire a competențelor sociale pentru micuții voștri:

1. Încurajați contactul vizual

Când vorbiți cu cel mic, priviți-l în ochi. La fel încurajați-l și pe el! Evitarea contactului vizual este un semn de neîncredere în propriile forțe, dar și un mod de a pierde multe elemente de comunicare nonverbală ale interlocutorului.

2. Învățați-l cum să distingă emoțiile pe care le simt și le văd pe chipul altora

Îndrumați-vă copilul să imite diversele emoții – bucurie, frică, furie, tristețe, dezgust, extraz. Acestea sunt de altfel cele 6 emoții ale căror reprezentări pe chip sunt universal valabile, în orice zonă a pământului. Jocurile sunt foarte importante aici, cum ar fi cele de rol sau cele de tipul „identifică emoția”. Și participarea la cursuri de teatru poate fi de ajutor.

3. Lăsați-l să comunice

Orice copil ar trebui să învețe să se exprime, să comunice deschis și să perceapă corect mesajele verbale și nonverbale. Este bine să îl încurajați să interacționeze cu cei din jur – copii, dar și adulți - în mod corespunzător, pentru a-și depăși timiditatea specifică vârstei, pentru a gestiona un răspuns și a-și exprima sentimente adevărate. Ajutați-l să se simtă liber să vorbească, să pună întrebări și să-și comunice nevoile, dorințele, credințele și ideile.

4. Creați mediul propice

Un copil singur, care nu iese des în comunitate, poate avea dificultăți în interacțiunea cu lumea. De exemplu, veți observa schimbări importante la modul în care socializează după ce începe să meargă la grădiniță. În plus, ajutați-l să își găsească un hobby care să implice grupuri de copii. Chiar și ieșitul în parc este benefic pentru dezvoltarea abilităților sociale ale viitorului adult.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
4,13  8
VOTURI
1819
4.13
SHARE
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.