4 lucruri pe care le pot face părinții ca să aibă succes copiii

22.OCTOMBRIE.2018
4 lucruri pe care le pot face părinții ca să aibă succes copiii

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea ZODIACOOL

Iată cateva lucruri concrete pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să fie un viitor adult împlinit. Orice cuplu își dorește ca rodul iubirii lor

să fie împlinit, fericit, puternic, sociabil, un copil cu care să aibă o relație bazată pe comunicare. Inteligența emoțională se poate învăța la orice vârstă, dar cea mai potrivită perioadă este copilăria, când cel mic absoarbe informațiile și deprinde tiparele comportamentale de dorit ca un burete. Pașii cei mai importanți sunt legați de încrederea în sine și de capacitatea de socializare.

Dezvoltarea abilităților sociale și interacțiunea cu lumea din jurul lor reprezintă o parte esențială a succesului și fericirii lor, chiar mai importantă decât rezultatele academice ale acestora.

Loading...

4 modalități simple de îmbunătățire a competențelor sociale pentru micuții voștri:

1. Încurajați contactul vizual

Când vorbiți cu cel mic, priviți-l în ochi. La fel încurajați-l și pe el! Evitarea contactului vizual este un semn de neîncredere în propriile forțe, dar și un mod de a pierde multe elemente de comunicare nonverbală ale interlocutorului.

2. Învățați-l cum să distingă emoțiile pe care le simt și le văd pe chipul altora

Îndrumați-vă copilul să imite diversele emoții – bucurie, frică, furie, tristețe, dezgust, extraz. Acestea sunt de altfel cele 6 emoții ale căror reprezentări pe chip sunt universal valabile, în orice zonă a pământului. Jocurile sunt foarte importante aici, cum ar fi cele de rol sau cele de tipul „identifică emoția”. Și participarea la cursuri de teatru poate fi de ajutor.

3. Lăsați-l să comunice

Orice copil ar trebui să învețe să se exprime, să comunice deschis și să perceapă corect mesajele verbale și nonverbale. Este bine să îl încurajați să interacționeze cu cei din jur – copii, dar și adulți - în mod corespunzător, pentru a-și depăși timiditatea specifică vârstei, pentru a gestiona un răspuns și a-și exprima sentimente adevărate. Ajutați-l să se simtă liber să vorbească, să pună întrebări și să-și comunice nevoile, dorințele, credințele și ideile.

4. Creați mediul propice

Un copil singur, care nu iese des în comunitate, poate avea dificultăți în interacțiunea cu lumea. De exemplu, veți observa schimbări importante la modul în care socializează după ce începe să meargă la grădiniță. În plus, ajutați-l să își găsească un hobby care să implice grupuri de copii. Chiar și ieșitul în parc este benefic pentru dezvoltarea abilităților sociale ale viitorului adult.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Zodia Scorpion dragoste. Ce iubește femeia Scorpion, femeia scorpion în dragoste și bărbatul
Așteptarea nu este pentru tine, din cauza agitației mentale. Nu suporți să te acuze cineva pe
Este un bărbat chipeș și foarte apreciat de sexul opus. Are însă tendința de a se folosi de

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.