Transport gratuit peste 250 lei
Aplica

4 lucruri pe care le pot face părinții ca să aibă succes copiii

4 lucruri pe care le pot face părinții ca să aibă succes copiii

Iată cateva lucruri concrete pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să fie un viitor adult împlinit. Orice cuplu își dorește ca rodul iubirii lor

să fie împlinit, fericit, puternic, sociabil, un copil cu care să aibă o relație bazată pe comunicare. Inteligența emoțională se poate învăța la orice vârstă, dar cea mai potrivită perioadă este copilăria, când cel mic absoarbe informațiile și deprinde tiparele comportamentale de dorit ca un burete. Pașii cei mai importanți sunt legați de încrederea în sine și de capacitatea de socializare.

Dezvoltarea abilităților sociale și interacțiunea cu lumea din jurul lor reprezintă o parte esențială a succesului și fericirii lor, chiar mai importantă decât rezultatele academice ale acestora.

4 modalități simple de îmbunătățire a competențelor sociale pentru micuții voștri:

1. Încurajați contactul vizual

Când vorbiți cu cel mic, priviți-l în ochi. La fel încurajați-l și pe el! Evitarea contactului vizual este un semn de neîncredere în propriile forțe, dar și un mod de a pierde multe elemente de comunicare nonverbală ale interlocutorului.

2. Învățați-l cum să distingă emoțiile pe care le simt și le văd pe chipul altora

Îndrumați-vă copilul să imite diversele emoții – bucurie, frică, furie, tristețe, dezgust, extraz. Acestea sunt de altfel cele 6 emoții ale căror reprezentări pe chip sunt universal valabile, în orice zonă a pământului. Jocurile sunt foarte importante aici, cum ar fi cele de rol sau cele de tipul „identifică emoția”. Și participarea la cursuri de teatru poate fi de ajutor.

3. Lăsați-l să comunice

Orice copil ar trebui să învețe să se exprime, să comunice deschis și să perceapă corect mesajele verbale și nonverbale. Este bine să îl încurajați să interacționeze cu cei din jur – copii, dar și adulți - în mod corespunzător, pentru a-și depăși timiditatea specifică vârstei, pentru a gestiona un răspuns și a-și exprima sentimente adevărate. Ajutați-l să se simtă liber să vorbească, să pună întrebări și să-și comunice nevoile, dorințele, credințele și ideile.

4. Creați mediul propice

Un copil singur, care nu iese des în comunitate, poate avea dificultăți în interacțiunea cu lumea. De exemplu, veți observa schimbări importante la modul în care socializează după ce începe să meargă la grădiniță. În plus, ajutați-l să își găsească un hobby care să implice grupuri de copii. Chiar și ieșitul în parc este benefic pentru dezvoltarea abilităților sociale ale viitorului adult.

Alte persoane au căutat și
NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.90
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit