Aplica

Cum să te aperi de oamenii toxici care îți îngreunează viața

Cum să te aperi de oamenii toxici care îți îngreunează viața

Oricine are în viața sa și oameni toxici – în familie, la locul de muncă și chiar în relația de cuplu. Iată 3 metode prin care te poți apăra de ei.

Persoanele toxice sunt cele care au continuu ceva de criticat, de obiectat, nu știu să încurajeze și cer mult mai mult decât oferă. Nimeni nu poate să se ferească în totalitate de astfel de oameni, dar există metode pentru a te apăra de influența lor negativă.

1. Recunoaște ceea ce simți și asumă-ți

Este foarte important să știi ce simți și că ești singurul stăpân asupra sentimentelor tale. Poți să controlezi modul în care reacționezi, dacă ești atentă la gânduri. Alege să fii relaxată și să te detașezi, fără a te lăsa influențată de comportamentul altor persoane. Refuză să pui accentul pe gândurile negative pe care ți le inspiră persoanele negative din jurul tău.

2. Postura de salvator nu e potrivită cu oamenii toxici

Este normal să simți nevoia să salvezi pe cineva care pare vulnerabil și veșnic urmărit de ghinion și probleme. Adu-ți aminte că fiecare este responsabil de propria viață și că trebuie să își găsească singur rezolvarea la probleme. În plus, aceste situații grele sunt parte din evoluția fiecăruia. Dacă le preiei problemele, le întârzii evoluția sau chiar le iei șansa de a se dezvolta.

3. Oprește-te din a te învinovăți

Unul dintre comportamentele specifice persoanelor toxice este să dea vina pe alcineva. Nu le da voie să te facă să te simți vinovată pentru eșecurile și greșelile lor. Oamenii toxici sunt manipulatori înnăscuți și deseori nu sunt conștienți de influența negativă pe care o au asupra celor dragi.

Nu-ți pierde timpul și energia încercând să îi schimbi, acceptă-i așa cum sunt și nu te lăsa influențată de comportamentul lor.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!