Cum să recunoști un „prieten” mincinos – 3 semne că este toxic pentru tine
Mincinosul patologic nu spune doar minciuni ocazionale, nevinovate, ci are intenția de a transforma realitatea și vă face să vă îndoiți chiar și de cel mai
evident adevăr. Cei mai mulți oameni mint pentru a scăpa dintr-o situație dificilă sau pentru a nu răni sentimentele. Pentru mincinosul compulsiv nu trebuie să existe un motiv, deoarece minciuna pentru el este la fel de firească și naturală ca respirația. Din păcate, o astfel de persoană în preajmă poate face mult rău. Observarea mincinosului compulsiv nu este un lucru ușor de făcut.
Dacă vocea interioară vă spune că ceva nu este în regulă, ascultați-o. De cele mai multe ori, are dreptate!
Mincinosul patologic spune minciuni despre orice, chiar și despre lucruri banale. De exemplu, simte nevoia să mintă până și la întrebări ca „Ai mâncat la prânz?”. Dacă răspunsul e „Nu”, deși l-ați văzut când a mâncat, ar fi cazul să începeți să aveți îndoieli în legătură cu acea persoană.
În plus, atenție la modul în care reacționează când este confruntat, deoarece are tendința de a deveni foarte iritat când este întrebat în legătură cu o minciună. De asemenea, încearcă să vă facă să vă simțiți vinovați că v-ați îndoit de sinceritatea lui.
Minciunile lor sunt doar pentru interesul propriu.
Mulți mincinoși sunt femei sau bărbați care nu au empatie și abilitatea de a vedea modul în care comportamentul lor îi afectează pe cei din jur, fie din relația de cuplu, fie simplu apropiați. Oricine are de suferit este doar victimă colaterală.
De cele mai multe ori, singura modalitate de a face față unui mincinos compulsiv este să plecați, să nu îl mai lăsați să vă stoarcă de energie și fericire. Dacă se va schimba într-adevăr vreodată, va trebui să fie doar alegerea sa!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 26.02.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!