Când socializarea pe Facebook devine negativă?

08.SEPTEMBRIE.2018
Când socializarea pe Facebook devine negativă?

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea ZODIACOOL

Specialiștii în comunicare și psihologie au realizat un top al efectelor negative pe care Facebookul le are. Te simți afectat? ”Cine nu are Facebook nu

există” pare a fi regula societății actuale. Fără îndoială, această rețea de socializare ce crește constant în notorietate are numeroase puncte forte. Ca orice lucru bun, trebuie să aibă și părți negative. Care este însă limita dintre bun și rău în acest caz? Bineînțeles, aceasta diferă de la o persoană la alta, de la un tip de personalitate la altul. 1. Lipsa conexiunii emoționale.

Discuțiile față în față oferă și partea emoțională, putând fi transmise și receptate sentimentele, ceea ce în mediul online lipsește.

Loading...

2. Comunicarea cu necunoscuții poate fi și dăunătoare! Oricât de vigilenți am fi, nu putem ști întotdeauna cine se ascunde în spatele unui cont de Facebook.

3. Lipsa mesajelor nonverbale și paraverbale: gândiți-vă cât de importante sunt mimica, gesturile și tonul vocii atunci când discutați cu cineva, ceea ce se pierde când nu mai suntem față în față.

4. Izolare: Similar jocurilor pe calculator, și Facebook poate cauza dependență și poate duce la izolare. Pare paradoxal fiind o rețea de socializare, dar să ne amintim de importanța interacțiunilor în afara mediului virtual.

5. Simptome anormale: Există deja cazuri de depresie, agresiune excesivă, anxietate, ce se consideră că au fost determinate și de mediul online. Pentru un adolescent cu probleme emoționale, care nu are încredere în forțele proprii, poate dezvolta frustrări importante.

6. Sănătatea fizică are de suferit: se poate ajunge la îngrășare (o explicație este că mâncatul în fața calculatorului sau a telefonului, ca și a televizorului îngrașă mai mult decât în lipsa lor, deoarece nu mai este percepută senzația de sațietate), probleme de vedere.

Nu putem încheia fără a aminti câteva dintre cele mai importante efecte pozitive ale rețelelor online de socializare:

Îmbunătățește starea de spirit, datorită oportunității de a fi continuu în contact cu cei dragi, care se află la depărtare
Diminuarea timidității, fiind mult mai ușoară comunicarea fără a fi față în față
Poate oferi sprijin în dezvoltarea identității personale, prin exemplele pozitive.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Horoscop Gemeni dragoste 2020: capitolul dragoste în 2020 pentru nativii Gemeni este învăluit
Soarele se află în semnul zodiacal BALANȚĂ de la 23 septembrie – 22 octombrie. Este locul de
Capricornul în dragoste, bărbatul Capricorn în dragoste și femeia Capricorn în dragoste

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.