Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Tradiții și obiceiuri la mare sărbătoare - Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Tradiții și obiceiuri la mare sărbătoare - Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

În fiecare an, pe 29 august, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel mai înflăcărat vestitor al pocăinței. Iată ce trebuie să facem în această zi.

Sărbătoarea Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul mai este numită în popor și Crucea Mică. Aceasta trebuie ținută în post și rugăciune, pentru a nu fi asemenea lui Irod, care în timpul unui ospăț fără măsură a fost de acord să îi dea Salomeei capul Sfântului doar pentru ca aceasta să danseze.

Pe de altă parte, postul ne aduce mai aproape de viața ascetică pe care a ales-o Sfântul Ioan Botezătorul. Cine poate, ar fi bine să țină post negru sau să mănânce doar struguri și să bea apă. În alte zone ale țări, se mănâncă doar turte de grâu și mălai.

Nu se consumă vin roșu, varză, usturoi, nuci, mere, pere și fructe sau legume roșii ori în forma capului sau a crucii, deoarece amintesc de sângele Sfântului. Nu trebuie folosit cuțitul în această zi, ci totul se rupe cu mână. De asemenea, nu este bine să fie folosite farfurii, tipsii sau blide, acestea amintind de modul în care i-a fost adus Salomeei capul Sfântului Ioan Botezătorul.

Se spune că orice păcat oricât de greu ar fi i se iartă celui care ține post aspru din această zi până la Sfânta Cruce (14 Septembrie) sau de la Cruce până la Cruce.

Vă dorim o zi de pace, liniște sufletească și cumpătare!

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit