Tu cum stopezi apariția sau evoluția tumorilor? Iată tot ce nu știai despre spanac

30.AUGUST.2023
Tu cum stopezi apariția sau evoluția tumorilor? Iată tot ce nu știai despre spanac

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Roxana Florescu Zodiacool Foto:unsplash.com

Spanacul (Spinacia oleracea) este o legumă cu frunze verzi, lanceolate, largi la bază și mai înguste către vârf, foarte bogate în magneziu, potasiu şi vitamine.

Prin consumul de spanac, o persoană poate acumula vitamina C, vitamina A, fier, calciu, acid folic, vitamina K și fibre.
Frunzele de spanac se consumă fie crude, sub formă de salată sau suc, fie fierte, sub formă de mâncare.

Valori nutriționale pentru 100 grame spanac

Calorii: 23
Proteine: 2.9
Lipide: 0.4
Carbohidrați: 3.6
Fibre: 2.2

Beneficiile consumului de spanac

- elimină toxinele din organism, inclusiv metalele grele şi radioactive, pesticidele, conservanţii şi coloranţii din alimente, datorită clorofilei (cel mai blând şi mai puternic agent de detoxifiere; se consumă spanac crud);

- reglează tensiunea arterială și previne bolile cardiovasculare, fiiind foarte bogat în potasiu și magneziu, dar și vitamine care întăresc pereţii vaselor de sânge şi previn accidentele vasculare cerebrale;

- ţine sub control colesterolul, prevenind astfel apariţia arteriopatiilor în general şi a infarctului miocardic;

- scade greutatea corporală, având foarte puține calorii, fiind bogat în fibre alimentare şi substanţe cu efect diuretic;

- este antidiabetic, reducând nivelul zahărului din sânge și scăzând rezistența organismului la insulină, datorită acidului alfa – lipoic;

- crește forţa musculară şi rezistenţa la efort prin îmbunătățirea oxigenării celulare;

- protejează oasele, datorită vitaminei K şi siliciului care ajută la menţinerea şi la redobândirea densităţii lor normale; previne şi ameliorează osteoporoza;

- menține tinerețea și frumusețea, conținând vitamine şi oligoelemente care sunt un puternic stimulent al producţiei de colagen, cel care dă elasticitate şi fermitate pielii, unghiilor şi ţesuturilor elastice, în general;

- previne cancerul, încetinește ritmul de creştere şi chiar stoparea evoluţiei tumorilor, datorită vitaminei B9, care are un efect antitumoral puternic;

- protejează ochii de apariția cataractei și de degenerescență maculară legată de vârstă, datorită luteinei și zeaxantinei (antioxdidanți).

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.