Transport gratuit peste 199 lei

Toate femeile de peste 40 de ani ar trebuie să aibă grijă la această vitamină

Toate femeile de peste 40 de ani ar trebuie să aibă grijă la această vitamină

Deficitul de vitamina B12 este deseori întâlnit la femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani. Iată care sunt semnele lipsei de vitamina B12.

Carența de vitamina B12 poate avea efecte grave asupra sănătății, iar femeile de peste 40 de ani prezintă un risc mult mai ridicat decât restul. Ele ar putea suferi de:

1. Anemie

Studiile au arătat că persoanele cu deficit de vitamina B12 au deseori stări de amețeală, chiar dacă se alimentează corespunzător și se odihnesc. De asemenea, se confruntă cu tinitus (țiuit în urechi).

2. Unghiile fragile, paloarea pielii și părul lipsit de strălucire și despicat sunt alte semne ale carenței de vitamina B12.

3. Dificultăți de respirație la efort

Aceste probleme apar pentru că vitamina B12 este esențială în producerea de hemoglobină, iar deficiența ei determină diminuarea fluxul de oxigen în țesuturi. În timp, se poate ajunge la oboseală cronică, palpitații.

4. Leziuni nervoase

Cantitatea de oxigen insuficientă la nivelul celulelor nervoase determină deteriorarea lor. Un prim semnal de alarmă ar trebui să fie tras de senzația de furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Cu timpul însă, carența de vitamina B12 poate cauza parestezii, dar și la tulburări de vedere sau probleme de memorie.

5. Depresie și alte schimbări comportamentale

Numeroase studii au asociat deficitul de vitamina B12 și cu aceste probleme psihoemoționale, deoarece aceasta are un rol important în producția de hormoni ai fericirii.

Dacă simțiți oricare dintre aceste simptome, nu ezitați să mergeți la medic!

Viziteaza magazinul online