Pe cât de sănătoasă pe atât de savuroasă. Pâinea graham, aliatul în lupta cu greutatea
Făina graham, similară făinii integrale, este un tip de făină măcinată din grâu integral, însă mai grosier, cu o textură brută. Pâinea graham este o pâine
dietetică și constituie o alegere pe cât de sănatoasă și nutritivă, pe atât de savuroasă. Acest tip de pâine are efecte benefice asupra organismului, datorită făinii integrale graham bogată în fibre, vitamine, minerale şi cu un conţinut redus de glucide asimilabile.
Comparativ cu făina albă, făina graham conține cu 400% mai multe vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E) și minerale (Fe și Zn).
Valori nutriționale pentru 100 grame pâine graham
Calorii: 268
Proteine: 10.1
Lipide: 1
Carbohidrați: 54
Fibre: 3.2
Beneficiile consumului de pâine graham
̶ este mai bogată în vitamine și săruri minerale naturale (fier, mangan, calciu, fosfor, seleniu);
̶ este o sursă bună de proteine, fibre, și conține foarte puține grăsimi;
̶ ajută la scăderea colesterolului, fiind bogată în fibre solubile și insolubile;
̶ ține sub control diabetul zaharat, încetinind absorbția zahărului în sânge;
̶ reduce riscul de boli cardiace prin scăderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și a vitezei de coagulare a sângelui;
̶ ajută la scăderea în greutate prin fibrele cu efect reglator asupra absorbției glucidelor și lipidelor;
̶ contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea anemiilor, datorită vitaminelor și mineralelor;
̶ joacă un rol important în prevenirea cancerului, în special a cancerului de colon și a hemoroizilor, datorită fibrelor alimentare conținute.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 05.10.2020
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!